Mindörökké játék

Pápa – Három napon át a játéké a főszerep a United Gamesből átalakult, idén már huszonkettedik alkalommal megrendezett Pápai Játékfesztiválon.

Nagy Imre

A szervező Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ idén is interaktív programok gazdag kínálatával várja az érdeklődőket. A program pénteken a már hagyományosnak számító óvodapedagógiai szakmai konferenciával kezdődött, majd délután a 60 éves Pápai Bélyeggyűjtő Szakkör jubileumi tárlatával, a Sámán Makett Klub kiállításával és versenyével folytatódott.

Délután a Tókerti Sporttelepen labdarúgó-mérkőzésekkel avatták fel a megújult pályát.


A fesztivál hivatalos megnyitójára az esti fesztiválmenet vezette fel az érdeklődőket. A szabadtéri színpadon Kovács Zoltán országgyűlési képviselő engedte útjára a háromnapos ünnepet. A nap lapzártkéső este a tervek szerint Punnany Massifkoncerttel zárult. A szombat délelőtt a pápai kistérségé: a környező települések képviselői a bogrács ördögeiként mérik össze tudásukat.

A fesztivál hagyománya a miniolimpia, ahol Pápa testvérvárosai: Kovászna, Losonc, Kampen és Leinefelde gyerekei mérkőznek a pápai iskolásokkal.

Hagyomány a jótékonysági motorosnap is, a Bakonyi Betyárok Motoros Baráti Kör idén is felajánlja a nap bevételét az egyik pápai gyermekintézmény javára. A délután az erős embereké, akik nyílt, országos amatőr szkanderversenyen bizonyítják izomerejüket. Az érdeklődők a magyar harcművészettel, csokoládé-divatbemutatóval, vásári bábcirkusszal, kézműves mesterségekkel, magyar nótákkal, a Strokes ütőegyüttessel és az Appril Project táncaival is múlathatják az időt, amiből talán a múzeumok éjszakája rendezvényeire is jut a szombati nap folyamán. A Pápai Játékfesztivál a United Games elnevezésű kezdeményezésből szerveződött. Az idén háromnapos rendezvényt immár huszonkettedik alkalommal rendezi meg a város az érdeklődők nagy örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!