Megválik 250 dolgozójától az Ajka Kristály

<b>Ajka</b> - A jelenlegi 366-ról 250 munkavállaló elbocsájtásával 110-re csökkenti dolgozói számát az <em>Ajka Kristály Kft.</em> A termelést a lecsökkent rendeléshez igazítják.

Kiss Nikolett

Munkahelyteremtő támogatásért fordultak a munkaügyi minisztériumhoz, de a kérelmet elutasították, így sajnos nem volt más lehetőség, mint a gazdasági válság hatására megcsappant rendelésállományhoz igazítani a termelést számolt be a döntésről dr. Katzer Zoltán.


Sokan mennek és kevesen maradnak..
(Fotó: Penovác Károly)

Az ügyvezető elmondta: 220 fizika és 30 adminisztratív munkakörben lévő munkavállalót kénytelenek elbocsájtani a csoportos leépítés szabályai szerint. Jelenleg január 15- ig szabadságon vannak a dolgozók, de elkezdődnek az egyeztetések  az üzemi tanács képviselőivel is. A leépítési folyamat minimum 75 napot vesz igénybe.

Az ügyvezető elmondta azt is: az Ajka Kristály 130 éves múltja során mindig kimagasló minőséget állított elő, a világ legnevesebb beszállítóinak gyártott. Mivel nagyrészt exportra termelnek, ezért az USAban kirobban bankválság szinte abban a pillanatban éreztette hatását. 

A vevők bizonytalanok, a rendelések 20-25 százalékát már novemberben visszamondták, illetve nagyon sokan kivárnak, tavaszra ütemezték át azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!