Megteltek a szákok a zánkai horgászversenyen

Zánka - A vízpart, az időjárás, a fogásmennyiség egyaránt a tavaszt idézte a hagyományos zánkai horgászrandevún.

Tremmer Tamás

A 2009. évi évadnyitó Tavaszi Horgászrandevú fogáseredménye felülmúlta az őszi Egry József Emlékversenynek a teljesítményét. A lelkes horgászcsapat szorgalmasan tette a dolgát a vízparton, ennek köszönhetően összesen 277 kilogramm halat vettek ki a Balatonból. Mindenkinek a szákjába került az uszonyosokból. A körülményekre sem lehetett nagy panasz, az időjárás a szeszélyességével a tavaszt idézte, a napsütést jobbára csak a szél és a lomha déli hullámok árnyékolták be. 

A versenypályát három szektorra osztották, a rajthelyeket sorsolták, az egyes szektorokban elért eredményeket fordulónként értékelték. A végső sorrend a szektorokban elért helyezések alapján, három forduló alatt dől el, ezért nem feltétlenül a legtöbb halat fogó versenyző végzett az élen. A horgászrandevút a győri Horváth László (17010 grammal) nyerte a két esztergomi, Árvai Ákos (15810) és Csőregi Balázs (17400) előtt. A legjobb tízbe két Veszprém megyei pecás fért be, a pápai Töreki Gyula (17740) hatodik lett, hárommal mögötte pedig dr. Jerkovits Gergely (Tapolca, 12600) végzett. 

A szervezők a háromnapos rendezvény alatt számos és változatos kísérőprogramot is kínáltak. Többek között sütöttek halat, jártak a Nivegy-völgyében a Mersics Pincében, kóstolták a Lídia Pincészet borait, de láttak népitánc bemutatót is. 

Az ifjúsági centrum munkatársa, Hervay Katalin elmondta, a horgászok felvetéseit figyelembe jövőre olyan versenyeket szerveznek, amelyeknek része lesz a páros versenyzés. Lehet, hogy a háromfordulós versenyt két fordulóval és hosszabb horgászidővel váltják, mivel azt tapasztalták, a vendégeik szívesen részt vennének több zánkai programon, megismernék a környéket, s a horgászat mellett pihenni is szeretnének. Erre a centrum mind kínál lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!