Megállt az idő a Dózsa téren

Veszprém - A tavasz beköszöntött, a munka mégsem kezdődött el - a szó legszorosabb értelmében is megállt az idő a Dózsavárosban. A körzet képviselője szerint csak a bankra várnak.

Szausev Xénia

Nem csak az információs - a hőmérsékletet és a pontos időt jelző - hirdetőoszlopon állt meg az idő, hanem a leendő üzletközpont területén is. A több mint egy éve lebontott Dózsa téri régi kiskereskedelmi központ helyén napjainkban csupán törmelék és az építési területet elhatároló kerítés, valamint egy rózsaszínű ködben ábrázolt látványrajz jelzi, hogy egyszer ott még majd dolgoznak. A városrész lakói türelmetlenül várják már az új komplexumot, ahol pékség, abc, gyógyszertár is ellátja majd a környék lakóit. Így nem kell a fél várost átutazniuk bevásárlásért, amely a babakocsis szülőknek és idősebbeknek is kisebb kalandtúrát, megerőltetést jelent.

A tél után a tavaszra, most pedig már csak a bankra vár az önkormányzat, hogy véglegesen is zöld utat kapjon a félmilliárdos beruházás, amelyet tavaly ősszel még idén nyárra ígért a hivatal. Mihalovics Péter, a környék önkormányzati képviselője kérdésünkre elmondta, a vállalkozó, aki a dokumentumok összeállítását végzi, csaknem három hete adta be a banknak a hitelbírálati kérelmet.

 



- A tranzakció azonban közel egy hónapos átfutási időt jelent, addig még biztosan várni kell a munka kezdetére - magyarázta a képviselő, hangsúlyozván, a december 31-ei határidőhöz tartják magukat. Kiemelt feladatként kezeli az önkormányzat a Dózsa tér fejlesztését, és bíznak benne, hogy a már öt évvel ezelőtt felvetett ötlet révén szebb, élhetőbb terület alakul ki a városrészben.

 

A kereskedelmi komplexum teljes egészében akadálymentesen körüljárható lesz, új utak, megújuló zöld környezet és közterület, park teszik komfortosabbá majd a bevásárlást. A több mint félmilliárdos költséggel épülő bevásárló-centrum saját parkolóval várhatóan még az idén elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!