Még mindig a Pajta utcáról - Kérdések és válaszok a veszprémi közgyűlésen

Veszprém - Továbbra is téma a Pajta utcai sebességkorlátozó tábla, méghozzá azért, mert a közvélekedés szerint erős a gyanú, hogy kihelyezésénél hatalommal való visszaélés történt.

Bartuc Gabriella

Katanics Sándor szocialista képviselő a megyei jogú város június 24-i közgyűlésén napirend előtti interpellációjában afelől érdeklődött, érkezett-e válasz Bolcsik Zoltán megyei főkapitánytól a képviselő egy hónappal ezelőtt, szintén a közgyűlésen elhangzott azon kijelentésére, miszerint felmerült annak a gyanúja is, hogy az itt rövid idő alatt nagy számban zajló sebességmérések kifejezetten célzottan, esetleg valaki, vagy valakik kérésére, és egy magas beosztású, rangos rendőrségi vezető intézkedéseinek következtében zajlottak le.

A képviselő részletezte az abszurd helyzetet, miszerint ebben az eldugott, csendes utcában alig tíz hét leforgása alatt 445 autóst megbírságoltak sebesség túllépés miatt. A megbírságoltak több mint fele eredményesen fellebbezett, a bírságot visszavonták. Logikus tehát a kérdés, hogy akkor minek is oda tábla?

Mohos Gábor aljegyző ismertette a Csizmadia Gábor Rendészeti igazgató aláírásával érkezett választ, miszerint önkormányzati és lakossági igényt figyelembe véve tették ki a táblát. A sebességmérést úgy állították be, hogy csak az 50 km-es sebességet túllépőket büntessék. Katanics Sándor a válaszra reagálva megjegyezte, a probléma változatlanul nem ez, úgy tudja, a Zala megyei rendőrség vizsgálódik az ügyben.

A kádártai képviselő helyi témában is interpellált, Czaun János alpolgármesterhez intézve a kérdését. Ennek lényege: mikor lesz végre rend a szelektív hulladékgyűjtő szigetek körül? Miért húzódik ilyen sokáig a hulladékgyűjtő szigetek felújítása? Kádártán ugyanis már novemberben nekiálltak a földmunkának és a betonozásnak, de a gyűjőedényeket nem helyezték ki. Így aztán egyre többen szemétlerakónak tekintik a félkész gyűjtőszigeteket, ami csúf látvány és bosszantja a környékbelieket. Aláírásgyűjtési akcióba is kezdtek a városrészben az egyik szelektív hulladékgyűjtő sziget közelében élők annak érdekében, hogy azt a gyűjtőszigetet számolják fel a rendezetlen állapotok miatt.

Czaun János alpolgármester válaszában kifejtette, a királyszentistváni hulladékgyűjtő elkészüléséhez kapcsolódik a téma, amelynek átadási határideje előre nem látható okok miatt május 25-éről június 30-ra módosult, a 400 hulladékgyűjtő sziget kialakításának határidejét pedig augusztus végére halasztották. Az elhúzódás részben a lakossági észrevételek miatti helyszíncserékkel is magyarázható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!