Már többen is keresik a magyar kenust

Veszprém - A napokban érkezhetett az Atlanti-óceánon arra a pontra Szeremley Hubáék hajója, ahonnan utoljára bejelentkezett kenujából Rakonczay Gábor.

Varga Domokos Péter

Ezt Szeremley László, az Atlanti-óceánt vitorlással átszelő, a kenus keresésére is vállalkozó Szeremley Huba itthon tartózkodó fia közölte lapunkkal. Mint ismert, Rakonczay Gábor a világon elsőként akar kenujával egyedül, kísérőhajó nélkül átkelni az óceánon.

A bátor magyarról  aki a felségével együtt korábban már átkenuzott az óceánon  február 7. óta nincs hír, felesége, Viktória akkor beszélt vele utoljára. Azonban bízik abban, hogy a rendkívül biztonságos kis vízi járműben férjének nem eshetett semmilyen bántódása, valószínűnek tartja, hogy az elektromos berendezések átnedvesedése miatt nem tud bejelentkezni.

Szeremley Hubáék hajóját a Kanári-szigeteken érte a hír, hogy eltűnt a magyar kenuzó. Fia közölte lapunkkal, hogy édesapja és a személyzet az Elizabeth nevű, 51 lábas vitorlással nem tudott azonnal tovább indulni, mert meg kellett javíttatniuk az áramfejlesztő generátort. Végül erre hétfőn került sor. Édesapjával ugyan most nem tudja tartani a kapcsolatot, de folyamatosan konzultál Rakonczay Viktóriával és Méder Istvánnal. Utóbbi annak a Méder Áronnak az édesapja, aki Carina nevű, mindössze hat méter hosszú vitorlásával egyedül kerülte meg a Földet. Ő is itthonról "navigálta" a fiát, jól ismeri a hasonló szituációkat.

Ma már több vitorlás és kenu is tartózkodik az Atlanti-óceánnak abban a térségében, ahol a számítások szerint Rakonczay Gábornak lennie kellene - mondta el lapunknak Szeremley László.

 

A térségben, ahol Rakonczay Gábornak lennie kell, jelenleg erős a szél, a hullámok 3-4 méteresek. Ez még nem vihar, Gábor ilyen körülmények között már rutinosan tudja, mit kell tennie - írta pénteken a transzatlanti kenuzást tudósító atlantix.eu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!