Már kicsi az esélye, hogy megtalálják a magyar kenust

Veszprém - Szeremley Huba badacsonyi borász hajója hétfőn még abban a térségben járt, ahol találkozhat az Atlanti-óceánon kenuval evező Rakonczay Gáborral.

Varga Domokos Péter

Erről a borász itthon tartózkodó fia, Szeremley László tájékoztatta szerkesztőségünket. Mint ismert, Rakonczay Gábor 2011. december 21-én hagyta el Vitéz nevű kenuján a portugáliai Lagos kikötőjét, február 6-a óta nincs hír róla. Szeremley Huba és személyzete is azért hajózik a térségben, mert Elizabeth nevű, 51 lábas vitorlásával át akarnak kelni az Atlanti-óceánon. Miután Szeremley Huba a Kanári-szigeteken a fiától értesült róla, hogy az előttük járó kenus nem ad hírt magáról, úgy döntöttek, hogy az eredetileg tervezettől egy kicsit délebbre  hajóznak, a kenus tervezett útvonalán, hogy megadják az esélyét annak, hogy megtalálják.

Szeremley László szerkesztőségünknek elmondta, az Elizabeth hétfőn még az Atlanti-óceánnak azon a részén tartózkodott, ahol van esély a találkozásra. Hétfő után azonban már távolodnak ettől a ponttól, mert Szeremleyék a Kis-Antillákhoz tartozó Guadeloupe-ban szándékoznak kikötni, míg Rakonczay Gábor úti célja a karib-tengeri Antigua-sziget.

Annak, hogy a vitorlás és a hatalmas óceánon nehezen észrevehető kis kenu találkozzon, egyre kisebb az esélye - hétfő után pedig ez gyakorlatilag szinte teljesen kizárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!