Közvélemény-kutatás - Akar-e külön fizetni az óvodáért?

Balatonfűzfő - Elfogadhatónak tartja-e, hogy az önkormányzat továbbra is gyermekenként 400 ezer forinttal járuljon hozzá az óvodai ellátás központi normatíváihoz? - tudakolják többek között a város lakóitól egy kérdőívben.

Győrffy Árpád

Az önkormányzat honlapjáról letölthető kérdőívvel azt szeretnék megtudni, hogy a képviselő-testület induljon-e, egy a szöveg szerint 75 százalékos támogatottságú uniós pályázaton mellyel a jelenleg három telephelyen, drágán működő óvoda helyett egy helyen, takarékosabban lehetne működtetni az intézményt. Ha valaki a jelenlegi helyzet fenntartása mellett voksol, arra kíváncsiak, hogy a helyi adók megemelésével, vagy a gyermekeiket óvodába járató szülők normatíván felül szükséges mértékű anyagi hozzájárulásával oldanák-e meg a pénz előteremtését.

A kérdés központi témája volt a múlt heti közmeghallgatásnak is. Ott Majorné Kiss Zsuzsanna polgármester elmondta, hogy a három óvoda közül a tobruki nem felel meg a pályázati feltételeknek, a gyártelepi felújítása 157 millió, az ófaluban lévő Árpád utcai 196 millió lenne. A pályázati támogatás egy óvodánál vehető csak igénybe, a maximális összege 100 millió forint. A polgármester elmondta azt is, hogy még nincs eldöntve semmi.

Az Oláh Miklós vezetésével működő településfejlesztési bizottság egy nappal korábbi ülésén 4 igen, 1 nem és 2 tartózkodó szavazattal azt a javaslatot fogalmazták meg a képviselő-testületnek, hogy az Árpád utcai helyszínen valósuljon meg a fejlesztés. Így a legmagasabb támogatás alíg haladná meg az 50 százalékot, a kérdőívben írt elvi 75 százalékkal szemben.

Nem tudni, ki kérdezi a fűzfőieket

A kérdőív a közmeghallgatást követő napon került fel a város honlapjára. A kísérő szövegben részletesen írnak a várost új koncepció alapján vezető képviselő-testület és a két éve hivatalba lépett jegyző által elért eredményekről. Sem itt, sem a kérdőíven nem szerepel a kibocsátó, például a polgármester neve vagy titulusa. A kérdőív Word-állományának adatlapján annyi szerepel, cégnév: Balatoni Integrációs Kht., szerző: Oláh Miklós. A város szociológusként dolgozó lakója azonos az önkormányzat településfejlesztési bizottságának már említett vezetőjével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!