Késsel támadt az eladóra Pápán

Pápa - Késsel támadt egy eladóra az a 30 éves férfi, akit a megyei bíróság a héten rablás miatt jogerősen két évre ítélt.

Mátételki András

A bűncselekmény öt évvel ezelőtt történt, de csak most sikerült jogerősen lezárni az ügyet. A pápai P. Balázs 2005. november elején kora délután a Vajda lakótelepen lesben állt egy zöldséges boltnál. Megvárta amíg az utolsó vevő is kijön a helyiségből, majd berontott a boltba, ahol az eladó nyakához szorította kését. A fenyegetés hatására gyorsan megszerezte a bevételt, a 18 ezer forintot.

A férfi ez után megbeszélte élettársával és barátjával, hogy erőszakkal elveszik idős asszonyoktól a táskájukat. P. Balázs volt az, aki az év november közepén az esti órákban Pápán egy asszony kezéből kitépte a kézitáskáját, amelyben az iratokon kívül 22 ezer forint volt.

Beugrott barátja kocsijába, majd hármasban elhajtottak a helyszínről. Öt nappal később Esztergomban bukkantak fel, ahol P. egy idős hölgy válláról „akasztotta le” a táskát, amelyben csak 1100 forintot talált. Az okiratokat a vádlottak ezúttal is eldobálták.

Az ügyészség még három hasonló támadás miatt is vádat emelt a trió ellen, azonban ezekről nem bizonyosodott be a bíróság előtt, hogy ők lettek volna az elkövetők. Viszont házkutatáskor P. Balázs otthonában találtak a nyomozók engedély nélkül tartott különböző töltényeket, amiért ugyancsak felelősségre vonták a férfit, akit rablás és lopás, valamint visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntette miatt két évi börtönre ítéltek.

A megyei bíróság a lopásokban közreműködő segítőit, ugyancsak jogerősen, egy évre felfüggesztett fél évi fogházbüntetésre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!