Kerékpárutat a Duna és a Tisza mellé!

Balatonalmádi - Arra szeretnénk ösztönözni a kormányzatot, hogy valósítsák meg a Kóka János minisztersége idején elkészített Kerékpáros Magyarország programot - mondta dr. Világosi Gábor, a Parlament alelnöke a Pannónia Kulturális Központban tartott tegnapi kerékpáros fórumon.

Győrffy Árpád

Az SZDSZ-es politikus több frakciótársával országgyűlési határozatot szeretne elfogadtatni a környezetbarát és biztonságos kerékpározási lehetőségek megteremtéséért. 

A javaslat szerint egyaránt támogatni kellene a munkába járásra, turizmusra és a sportra használható bicikliutak, létesítmények építését, a kerékpáros oktatást, és meg kellene alkotni a szükséges jogszabályokat. 


A hozzászólók közül többen szorgalmazták a balatoni kerékpárút fenntartási feladatainak rendezését és a problémás szakaszok javítását
(Fotó: Győrffy Árpád)

Az útvonalak között legfontosabbnak az Európát átszelő EuroVelo hálózat Duna és a Tisza melletti magyar szakaszának megépítését tartotta.
 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!