Kerékpárút épült munkába járáshoz

Veszprém - A megyeszékhelyen épült 2,3 kilométer hosszú kerékpárút átadását augusztus közepére tervezik.

Mátételki András

Ez hétfőn hangzott el a déli intézményközponthoz vezető úton tartott sajtótájékoztatón. Debreczenyi János polgármester elmondta, a műszaki átadás előtt négy képviselő társával azért járja be a kerékpárutat, hogy a felmerülő hibákat még időben ki lehessen javítani. Szólt arról, hogy módosítani kellett a tervet annak érdekében, hogy a kerékpárosoknak ne kelljen kézbe venniük a drótszamarukat az Erzsébet liget végében lévő lépcsőknél - oda is utat építenek. Megemlítette, hogy a hétvégi felhőszakadás sok földet lemosott az út mellől, ezt is kijavítja majd a kivitelező.

Pál Béla, a Közép-dunántúli Regonális Fejlesztési Tanács elnöke azt hangsúlyozta, hogy Veszprém város 2007 2008-ban ötmilliárd forint pályázati támogatást nyert. A kerékpárúthoz a maximális összeget, 102,2 millió forintot nyertek. (A teljes költség 130 millió forint.) Elhangzott, hogy a megyében más településeken is épültek ilyen utak, összesen 12 kilométer hosszban. Sok helyen nemcsak a turisták, hanem a munkába járók igényeit is szolgálják ezek az aszfaltcsíkok.

A kerekezők a közúti forgalomtól távol, biztonságosan tudnak közlekedni. Pál Béla a hétvégi esőzésekre utalva megjegyezte, a regionális fejlesztési tanács az önkormányzatok vis maior igényeivel is foglalkozik, azaz segítenek a kárenyhítésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!