Gyarapodott a falu - Találkozási pont Sólyon

Sóly - Meg kell becsülnünk minden gazdagodást ebben az ínséges időszakban - kezdte ünnepi beszédében dr. Navracsics Tibor csütörtökön a megújult sólyi művelődési ház avatásán. - A felújított közösségi ház, az uniós beruházásnak köszönhetően a sólyiaknak és a szomszédos falvaknak, városoknak is gyarapodást hozhat - mondta a miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Szausev Xénia

Navracsics Tibor, aki egyben a körzet országgyűlési képviselője, megnyitó beszédében hangsúlyozta, közös találkozási pontjává válhat a művészetkedvelőknek, civil szervezeteknek és a falu lakóinak a megújult intézmény. Majd a református templomot, az egykori kápolnát méltatta, melyet István király győzelme után épített.
Az ezeréves múlttal büszkélkedő Árpád-kori település megújult intézményét többtízmilliós uniós  támogatással mintegy 50 millió forintból  korszerűsítették.



Az infrastrukturális fejlesztések során akadálymenetessé alakították az épületet és annak környékét, valamint asztali számítógép használatával bűvült a szolgáltatások köre, tudtuk meg Bikádi László Károly polgármestertől, aki élettel és tartalommal szeretné megtölteni a közösségi házat. Az épület köré bástyafal épült, a tetőteret beépítették, a községháza pedig új rendezvényeknek és kulturális programoknak ad majd otthont.

Az avatóünnepség a helyi daloskör produkciójával kezdődött, majd  a nemzetiszínű szalag átvágása után Navracsics Tibor tartott  fogadóórát az átadott épületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!