Fotók: Vihar pusztított Zsombón

2012. május 08., 19:39 szerző: MTI
Fóliasátrakat és lakóépületeket rongált meg a tornádószerű vihar Zsombón.

Szúnyog Mihály zsombói mezőgazdasági vállalkozó az MTI-nek elmondta: a vihar hétfő délután fél öt és öt között csapott le a Csongrád megyei falura. A szél nyolc nagy légterű 400 négyzetméteres fóliasátorból hetet rongált meg, közülük csak egyre tudták visszahelyezni a fóliát.

Szúnyog Mihály zsombói mezőgazdasági vállalkozó a 2012. május 7-i viharban megrongálódott egyik fóliasátra a zsombói Tavasz utcában (Fotó: Kelemen Zoltán Gergely, MTI)

A vihar rendkívüli erejét mutatja, hogy a szél három sátor 50-70 milliméteres vas tartószerkezetét is meghajlította, több helyen a hegesztések is eltörtek. Az egyik sátornál a vihar kirántotta a földből a tartószerkezet beton alapozását - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A sátrakban a termelő paprikát, paradicsomot és új krumplit nevelt. Mint mondta, a burgonyát föl lehet szedni, de félő, hogy a paprikában és a paradicsomban egy következő vihar hatalmas károkat tehet.

Szúnyog Mihály becslése szerint a fóliasátrak helyreállítása 1,5-2 millió forintba kerül.

A Csongrád megyei falura tornádó-szerű vihar csapott le, amely a fóliasátrak 50-70 milliméteres vas tartószerkezetét is meghajlította (Fotó: Kelemen Zoltán Gergely, MTI)

A termelő közölte, hogy több alkalommal is próbált biztosítást kötni a fóliasátrakra, de minden cégnél visszautasították, mondván, csak az üvegházak biztosíthatók.

A szél a faluban több lakóépület tetőszerkezetét is megbontotta.

 


Nagyobb térképre váltás

MTI

Részletes műsorMűsorok betöltése...