Földhöz csapódott egy kisrepülő Úrhidán

Úrhida - Lezuhant egy magyar felségjelzésű sportrepülő az úrhidai repülőtéren. A pilóta megpróbált kényszerleszállást végrehajtani, miután motorhibát észlelt a felszállás után, de a földhöz csapódott a gép.

Nagy Terka

A Fejér Megyei Hírlap információi szerint a motoros oktató géppel az úrhidai repülőtérnél oktatórepülést hajtottak végre, amikor a baleset történt. A pilóta és az oktatásban részt vevő férfi a fel-és leszállást gyakorolta volna, amikor felszállás közben motorhibát észleltek. Az azonnali leszállás mellett döntöttek, s amikor ráfordultak a kifutópályára, a gépet nagy erővel megdobta egy légörvény - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, R. Szabó Ágnes. 

A gépen tartózkodók közül az a férfi, aki súlyos sérüléseket szenvedett (a pilóta), a pedál és a botkormány közé szorult, a tűzoltók szabadították ki a roncsból. Mentőhelikopter szállította a kórházba. A mentési munkálatok közben a gép szárnytartóit is le kellett vágni - mondta el a székesfehérvári tűzoltóság szóvivője. 

Bisztricz Anett tájékoztatása szerint a becsapódás ereje kiszakította a repülőgép motorját, s a roncstól öt méterre repítette.

Képek a tragédiáról a Fejér Megyei Hírlap oldalán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!