Fizethetünk-e buszon üdülési csekkel?

Veszprém - Nem fogadta el a Várpalotáról Budapestre induló busz sofőrje az üdülési csekket panaszolta smsben egy olvasónk. Miért? - kérdi.

Kiss Nikolett

Olvasónk felvetése jogos, ugyanis az üdülési csekkel igénybe vehető szolgáltatások között valóban szerepel az utazás. Azonban míg a vasúttársaság egységesen egy kézben van, így a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) egyetlen céggel szerződött, addig a volán társaságok térségenként más más tulajdonban vannak. 

Tehát lehetséges, hogy olvasónk olyan volán társaság járatán szeretett volna a csekkel fizetni, amelyek nem állnak szerződésben az alapítvánnyal, azaz a sofőr jogosan viselkedett akkor, amikor nem fogadta el. Érdemes tehát utazásunk előtt megnézni, melyik társaság járatain lehet fizetni csekkel, és aztán azt a buszjáratot kinézni.

Ez év első félévében a munkáltatók egyébként 33 milliárd forintért vásároltak üdülési csekket, 6 milliárddal többet, mint az előző év hasonló időszakában. Az alapítvány tavaly összesen 41 milliárd forintnyi üdülési csekket bocsátott ki, idén várhatóan kétmillió honfitársunk jut csekkhez összesen mintegy 50 milliárd forintnyi értékben. Csaknem 12 ezer elfogadóhelyen lehet szolgáltatást igénybe venni vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!