Felkészülési hajrá - Bizakodva várják a tavaszt a pápai játékosok

Pápa - Végéhez közeledik a felkészülés a Lombardnál, hiszen lassan beindul a tavaszi pontvadászat. Ez pedig minden játékost várakozással tölt el a csapatnál.

Sikos Gábor

- Minden szempontból nagyon jól sikerült a felkészülésünk - mondta Szűcs Lajos, a pápaiak rutinos kapuvédője. 

- Az idő is kegyes volt hozzánk, és rendesen tudtunk edzeni a műfüves pályán. Szerencsére a sérülések is elkerültek minket. Úgy érzem mindenképpen erősödtünk a szezonkezdethez képest, rutint szereztünk az élvonalban. Erősödnünk is kellett, hiszen nehéz tavasz elé nézünk. Fejlődött a támadójátékunk, és a pontrúgások levédekezésére is nagy hangsúlyt fektettünk a felkészülés alatt, mert sok ilyen gólt kaptunk az ősszel. Várakozó a hangulat az öltözőben, mindenki tisztában van vele, hogy most sokkal nehezebb sorozat áll ellőttünk, mint a szezon első felében. Már csak azért is, mert zsinórban négy meccset kell megvívnunk idegenben. Azonban ezt a feladatot is meg kell oldanunk. Mindenképpen bizakodó vagyok - összegezte végül  nyilatkozatát lapunknak a Lombard Pápa csapatkapitánya, aki összeszedett ugyan egy kisebb sérülést, de nem kellett emiatt edzéseket kihagynia a felkészülés alatt.

Szűcs Lajoshoz hasonlóan Heffler Norbert is úgy érzi, hogy minden munkát el tudtak végezni, ami a sikeres felkészüléshez szükséges. Az edzéseik alatt nagy hangsúlyt kapott a lendületes futó munka.

- Arra koncentráltunk, hogy többet és gyorsabban tudjunk futni, mozogni a pályán, és a labda sebességét is gyorsítsuk fel játék közben. Az, hogy ez mennyire sikerült, igazából majd csak a tavaszi tétmeccseken derül ki. Szeretnék minél jobban szerepelni, minél jobb teljesítményt nyújtani a csapattal együtt. Ha ez meglesz, akkor remélem sikerül visszakerülnöm a válogatottba is - mondta el a fiatal játékos, aki már az Újpest elleni edzőmeccsen cseleivel és beadásaival és nem utolsó sorban góljával jelezte, igencsak számolniuk kell vele tavasszal az ellenfél védőinek.

Véber György tanítványai a szombati, Gyirmót elleni meccsen csiszolhatják még csapatjátékukat, hogy jövő héten (ha az időjárás nem szól közbe...) az MTK Hungária körúti otthonában már olajozottan működjön a Lombard Pápa gépezete.

 

A Hungária körúton rajtol a Lombard

Az őszi első fordulóban az MTK látogatott Pápára és a nagy múltú vendégcsapat szoros összecsapáson - többezer néző előtt - egygólos, sovány győzelmet aratott. Most azonban nem valószínű, hogy ekkora nézősereg várja majd a pályára vonuló csapatokat, főként hogy a fővárosiak sporttelepén egyébként sem túl nagy a tolongás a meccseken. És bizony a zord tél is közbeszólhat: az időjárás jelenleg egyáltalán nem ígér bajnoki mérkőzések játszására alkalmas küzdőteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!