Előzetesben a brutális gyerekgyilkos

<b>Ajka-Bakonygyepes</b> - A bíróság elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a rendőrség gyanúja szerint szombaton hajnalban halálra szúrta 15 éves nevelt fiát bakonygyepesi otthonukban.

Halmos György

A férfit azzal is gyanúsítják, hogy megverte és megszúrta feleségét. A közös kislányukkal elmenekült otthonról, majd hajnalban beadta a gyereket rokonokhoz. A férfit szombaton reggel egy Ajka külterületén lévő bódéban találták meg. 

Beleznay Ágnes, a megyei főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a férfit kihallgatták, de a vallomásáról, így a bűncselekmény indokairól nem kívánnak nyilatkozni. Az ügyben több szakértői vizsgálatot is elrendeltek.

Az ügyről részletesebben:

A rendőrség szombaton a délelőtti órákban Ajka külterületén elfogta, majd őrizetbe vette azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy késsel halálra szúrta 15 éves nevelt fiát, megsebesítette feleségét, majd elmenekült bakonygyepesi otthonukból ötéves közös kislányukkal. A gyereket órákkal később rokonokhoz adta be.


Gyászoló diákok gyújtanak mécsest az iskola udvarán
(Fotó: Tóth B. Zsuzsa)


Sz. Ferencet negyed tíz körül szülei Ajka külterületén lévő ingatlanán találtak meg, ahol egy faházban bújt el - tájékoztatott a megyei főkapitányság szóvivője. Beleznay Ágnes elmondta, hogy a 48 éves bakonygyepesi férfit elszállították orvosi vizsgálatra, majd kihallgatják, így az indítékról egyelőre nincs információ. 

A véres tragédiáig fajuló családi veszekedésről a bejelentés éjfél után húsz perccel érkezett a rendőrségre. Az elsődleges információk szerint a férfi ütlegelni kezdte élettársát és megszúrta. 

Az asszony kimenekült a házból az utcára és segítséget kért. Mikor a nő visszatért a házba, látta, hogy előzős kapcsolatából született tizenéves fia meghalt. 

Arra vonatkozó információk nincsenek, a férfi miért szúrta le a fiút, az egyik lehetséges magyarázat, hogy az anyja védelmére kelt. 

A nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. 

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a férfi és a gyerek keresését. A menekülő Sz. Ferenc ajkai rokonoknál hagyta a kislányt, akit hajnali öt óra után vittek be a rendőrségre. 

A kislányt azonnal kórházba szállították. A férfi gépkocsiját, ami defektes lett, nem sokkal később lezárt állapotban megtalálták. A körözött gyanúsítottat délelőtt negyed tízkor rendőrök fogták el egy bódéban Ajka külterületén; a telek a nagyszülőké. 

A megyei rendőr-főkapitányság az ügyben több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított nyomozást.

A szóvivő megerősítette, hogy a bűncselekmény gyanúsítottja ellen egy hónappal ezelőtt közúti veszélyeztetés miatt eljárást indított a rend- őrség, mert kidobta a még mozgó járművéből élettársát a 8-as főúton, és elhajtott a gépkocsijával a helyszínről. 

Az esetnek szemtanúja volt a tv2 kereskedelmi csatorna stábja is, akik értesítették a mentőket és a rendőröket. 

A nő akkor nem tett feljelentést élettársa ellen, megtagadta az együttműködést és a vallomástételt is. Bartók Zoltán, a tv2 regionális tudósítója érdeklődésünkre elmondta, hogy egy hónappal ezelőtt egy veszprémi forgatás után indultak a stábbal hazafelé Szombathelyre, amikor a 8-as főúton Márkó közelében arra lettek figyelmesek, hogy egy előttük lévő mozgó Audiból kilöktek egy nőt. 

- Miután megálltunk, azonnal értesítettük a mentőket és a rendőrséget az esetről. A nő azt mondta nekünk, hogy párja lökte ki az autóból és elvitte ötéves kislányukat, sőt megfenyegette őt is. 

Az újságíró hozzátette: a helyszínről telefonon felhívták a férfit és az ő szüleit, mert a nő attól félt, hogy bántani fogja a gyereket. A könnyebben sérült nő visszautasította a mentősök segítségét, feljelentést nem tett, így a rendőrök közúti veszélyeztetés miatt indítottak eljárást - ismertette a televízió munkatársa. 

Megemlítette, hogy ez ügyben jövő szerdán hallgatják meg tanúként. A helyzet elég kiélezett volt, ezért szinte a teljes megyei rendőrség a gépkocsit és a férfit kereste. 

A stábot megkérte a nő, hogy vigyék haza. Ők eleget tettek a kérésnek, és egy, a házuk kö- zelében lévő benzinkútig szállították. Az asszony az úton panaszkodott, hogy élettársa féltékeny rá, iszik, s gyakoriak a veszekedések.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!