Cozma-gyilkosság: Nemzetközi elfogatóparancs Sztojka ellen?

<b>Veszprém</b> - <em>Raffael Sándor</em> volt az, aki szíven szúrta Marian Cozma kézilabdázót - hangzott el a Magyar Televízió (MTV) esti híradójában. Az MTV egy másik műsorában közölték: a rendőrség várhatóan holnap kezdeményezi, hogy a bíróság adjon ki nemzetközi elfogatóparancsot a még szökésben lévő <em>Sztojka Iván</em> ellen.

Szausev Xénia

"Raffael Sándor az elkövető, aki maga a szúrást végrehajtja" - mondta el Derzsy Péter, a  Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője a Híradóban.
    
Az MTV Kékfény című műsorában egy kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott: a halált okozó szúrásról nem, csak a szórakozó helyen belül történtekről áll rendelkezésre felvétel. 
    
A korábban közölteket árnyalva arról beszélt: noha azzal számoltak, hogy másfél-két héten belül kiadhatják Ausztriából a két, alig egy napja elfogott gyanúsítottat, "három hét azért minimum el fog telni" a kiadatásig.
    
Három férfit gyanúsít a rendőrség a veszprémi kézilabdások megkéselésével, közülük kettőt Ausztriában elfogtak. 

A bűncselekmény két gyanúsítottját a sárbogárdi Raffael Sándort és a budapesti Németh Győzőt az osztrák rendőrök vették őrizetbe Ausztriában az A2-es autópályán, nemzetközi körözés alapján. Kiadatásukban a grazi igazságügyi szervek járnak el. A harmadik gyanúsítottat, Sztojka Iván enyingi lakost még körözik, elfogására külön nyomozócsoport alakult. 
    
Az MKB Veszprém román válogatott beállósát, Marian Cozmát vasárnap hajnalban szúrták szíven a veszprémi Patrióta Lokál előtt. A 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően életét vesztette. A klub másik két légiósa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zarko Sesum súlyos sérülést szenvedett az összetűzés során.

(Forrás: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!