Barátságos családsegítő központ

Veszprém - December 15-én lesz a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ fejlesztése második ütemének műszaki átadása, csütörtökön a helyszínen tartott bejárást az intézmény vezetőjével Debreczenyi János polgármester.

Halmos György

Az újjáépítés második üteme 2006 májusában kezdődött, teljes költsége meghaladja az 55 millió forintot, amiből 33 millió uniós forrás, a többi pedig az önkormányzat önrésze.

- A második ütemben többek között közösségi tér létesült, megújult az '80-as években épített épület homlokzata, korszerűsítették a fűtést, a kertben pedig kombinált játszóeszközökkel felszerelt játszóteret alakítanak ki  - tájékoztatott Horváthné Kecskés Diána intézményvezető. - Akadálymentesítettek, valamint a melléképület tetőrészét is felújítják - ismertette.

Az intézményvezető elmondta, hogy az októberi adatok szerint 1200-an vették igénybe szolgáltatásaikat, fordultak valamilyen problémával a családsegítőhöz, legyen az életvezetési, gyereknevelési, párkapcsolati, mentális, vagy anyagi természetű. Tavaly októberben ez a szám hétszáz volt, a jelentős növekedésben közrejátszik a gazdasági válság teremtette helyzet is. A szolgáltatásokat igénylők között magas az egyedülálló nők és a regisztrált munkanélküiek aránya.

Fontos, hogy az önkormányzat segítséget nyújtson a hátrányos helyzetű családoknak - hangsúlyozta Debreceznyi János polgármester. Hozzátette, hogy az itt folytatott munkát országosan is figyelik és értékelik, hiszen idén másik négy településsel együtt elnyerték a családbarát önkormányzat címet. A beruházással az oktatás, nevelés, a gyerekekkel való foglalkozás lehetőségeinek javul a minősége  emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!