Augusztus 20.: Programajánlat az ünnepre

Napló - Augusztus 20-án a megye több településén szerveznek ünnepi műsort.

Napló Online

Veszprém:  Megemlékezés, koszorúzás 20-án 10 órakor István és Gizella szobránál, ünnepi szentmise 10.30 órakor a Szt. Mihály-székesegyházban, majd zenés promenád a Laczkó Dezső Múzeumig, múzeumkerti ünnepi műsor 14 órától játszóházzal, mesterségbemutatókkal, 17 órától az Óváros téren: Ládafia-mese a Kabóca Bábszínház előadásában, 18 órakor ünnepi műsor a várszínpadon, a Napra együttes koncertje, 21 órakor Besh O droM együttes koncertje az Óváros téren, tűzijáték zenével.

Alsóörs: Államalapításunk ünnepe 20-án 20 órától a Sirály parkban, kenyérszentelés Dávid Roland közreműködésével 20.20 órakor, operettest Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor előadásában 21 órakor, tűzijáték 22 órakor, utcabál 22.30 órától a Four Group együttessel, a strandon gyermekprogramok 15 órától.

Badacsonytomaj: Ünnepi szentmise, az új kenyér megáldása 20-án 17 órakor a Szt. Imre r. kat. templomban, ünnepi műsor 18.15 órától, az új kenyér megszegése és a Tolcsvay Trió koncertje a Hősök terén.

Balatonakarattya: Ünnepi műsor 20-án 9 órakor a Rákóczi parkban.

Balatonalmádi: Ünnepi istentisztelet 20-án 9 órától a Szt. Imre-templomban, városi ünnepség 10 órakor a templom kertjében, közreműködik Habóczky Máté és a Dallamvilág Musical Csoport.

Balatonfüred: Városi ünnepség 20-án 10.30 órától a Szt. István téren Oberfrank Pál, a Balatonfüredi Néptáncegyüttes és a Jurta zenekar közreműködésével, 22 órától tűzijáték a mólónál.

Balatonfűzfő: Ünnepi megemlékezés 20-án 20 órakor a romtemplomnál: kitüntetések átadása, közreműködik a Zöldág Tánccsoport és a Balaton Táncegyüttes.

Balatonkenese: István, az államalapító, ünnepi megemlékezés 20-án 11 órakor a Díszkútnál.

Berhida: Aratófelvonulás 20-án 10.15 órától, ünnepség 10.30 órától zenés-táncos műsorral, Zsár Éva és Bakonyvári Sándor közreműködésével a polgármesteri hivatal előtt.

Devecser: Augusztus 20-i ünnepség szentmisével, a templom előtti téren a Fohász c. szobornál koszorúzás, a megszentelt kenyerek átadása.

Felsőörs: Ünnepi megemlékezés 20-án 9.30 órától, Felsőörs ifjú polgárainak köszöntése, fotókiállítás megnyitója, új kenyér kínálása a civil házban.

Gyulafirátót: Megemlékezés 20-án 10 órakor a kat. templomban, térzene az MH Légierő Zenekar közreműködésével, ünnepi szentmise.

Pápa: Államalapító Szent István tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezés: 20-án 16.30 órakor Szent István-szobor koszorúzása a Millenniumi emlékparkban, toborzó, 17 órától ünnepi beszédet mond: dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Pápa város díszpolgára, Pro Publico-díj átadása, zenés irodalmi összeállítás Ah, hol vagy, magyarok tündöklő csillaga c. az Erzsébet ligetben, 18.10 órától az Országzászló-emlékmű koszorúzása a Török Bálint utcai bejáratnál.
A Jobbik emlékezése Szent Istvánra 20-án 18 órakor a Millenniumi parkban.

Pétfürdő: Szentmise 20-án 8.30 órától a r. kat. templomban, kenyérszentelés 9.30 órától a Millenniumi téren, Magyar Anna, a Szent László Kórus és az Eszterlánc Tánc-csoport közreműködésével.

Révfülöp: Kitüntetések átadása, az új kenyér megszentelése 20-án 17 órakor, Ó Szent István, dicsértessél c. gregorián, históriás és népénekek, a pécsi Vígságtévők ünnepi előadása, 20.30 órától fergeteges parti a szegedi Standup együttessel a Fülöp-kertben.

Sümeg: Ünnepi szentmise 20-án 9 órától a plébániatemplomban, megemlékezés 10 órakor a műv. központban, Világok világa, Magyarország c. ünnepi műsor, az új kenyér megáldása.

Szigliget: Kovács Károly plébános celebrál misét 20-án 10 órakor a templomban, az új kenyér megáldása, ünnepi műsor 20 órától a strandon, fellép a Batsányi táncegyüttes, 21 órától tűzijáték.

Zirc: Térzene 20-án 14 órától a Rákóczi téren, majd ünnepi műsor az Országzászló-emlékműnél Traunstein város zenekara közreműködésével, utcabál 19 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!