Aláírásgyűjtés a kórházi aktív ellátásért

Tapolca - "Mi tapolcai és Tapolca-környéki polgárok aláírásunkkal kinyilvánítjuk azon véleményünket, hogy a dr. Deák Jenő Kórház tervezett funkcióváltása veszélyezteti az élethez, a gyógyuláshoz való jogunkat".

Szijártó János

Ezzel a mondattal kezdődik az a támogató nyilatkozat, amelyet a kórházi funkcióváltás ellen tiltakozók hétfőn mutattak be. A kórház bejáratánál Rig Lajos, az intézmény dolgozói szakszervezetének vezetője olvasta fel a hangsúlyozottan civil kezdeményezésként elindított aláírásgyűjtési nyilatkozatot. - Örülünk a tervezett fejlesztéseknek, de az aktív belgyógyászati és sebészeti fekvőbeteg-ellátás megszüntetése nem megengedhető. Méltók kívánunk lenni kórház alapító elődeinkhez és utódaink
megbecsülését is ki szeretnénk érdemelni.

Elvárjuk Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő, és Császár László polgármester uraktól, valamint minden döntéshozótól, hogy képviseljék az itt élők érdekeit, legyenek harcos érdekérvényesítők! - hangsúlyozta Rig Lajos. Dr. Csonka László sebész főorvos annyit fűzött hozzá az elhangzottakhoz, hogy nyilvánvalóan a huszonnegyedik órában van a kórház ügye, de összefogással talán még megváltoztatható, az itt élők számára kiemelten fontos gyógyító tevékenységek megszüntetését jelentő döntés. Németh Zsolt tapolcai vállalkozó, saját példájával igyekezett alátámasztani az aktív ellátás fontosságát. Mint elmondta, életét köszönheti a helyi kórházban kapott gyors és szakszerű ellátásnak. - E nélkül nem állatnék mos itt, tette hozzá.

Dobó Zoltán jobbikos, Lévai József szocialista megyei önkormányzati képviselő arra kérte a helybelieket, hogy aláírásiakkal támogassák az ügyet, az aktív kórházi ellátás megmaradását.

Lasztovicza Jenő úgy kommentálta az eseményt, hogy ő nem aláírásokat gyűjt, hanem dolgozik. Megjegyezte, hogy a kórházat a korábbi szocialista kormány idején többször mentették meg a bezárástól, és a szülészet megszüntetése is Molnár Lajos, korábbi egészségügyi miniszter tevékenységéhez kapcsolható. Az országgyűlési képviselő úgy vélte, politikai hangulatkeltésről van szó, hiszen a várható változásokkal összefüggő szakmai kérdésekkel eddig még senki nem kereste fel a kórház igazgatóját. Császár László polgármester kérdésünkre azt mondta, hogy nem ül fel politikai hangulatkeltésnek, a pénteki képviselő-testületi ülésen ugyanis részletesen ki lehet tárgyalni a témát. - Ekkor lesz alkalom a vélemények ütköztetésére, és a petícióban leírtak valóságtartalmának ellenőrzésére - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!