Nagycsaládos örömök, gondok

Pápa - Nagycsaládosnak lenni jó dolog - vallják az egyesület tagjai, akik mindezt közösségi szerepvállalásukkal is bizonyítják. A Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete a közelmúltban a TeSzedd! akcióhoz is csatlakozott.

Nagy Imre

- Kesztyűt húztunk, zsákot fogtunk, és a Vasút utcát végigjárva összeszedtük a szemetet. A gyerekeink miatt is fontosnak tartjuk a közös tevékenységet, hogy ezt a példát kövessék. Tudniuk kell, hogy a szemetet nem eldobni, hanem összeszedni kell. Másrészt a környezetvédelmi világnap alkalmából is szívesen csatlakoztunk a kezdeményezéshez. Az alapszabályunk is tartalmazza, hogy óvjuk, védjük a környezetet - tájékoztatott Krasztel Lászlóné a sikeres akció után. Az egyesület elnöke azt is elmondta, véleménye szerint az eredmény alapján akár háromhavonta is meg lehetne ismételni a szemétszedést, így hamar megtisztulna a város. 

-  Szívesen tesszük mindazt, ami a közösség, a város érdekeit szolgálja. Negyvenzsáknyi szemetet szedtünk össze, valamint körülbelül három köbméternyi háztartási hulladékot, kidobott elektromos alkatrészeket, benzinkutas hulladékot, többéves traktor- és autógumikat, hálószoba- és étkezőbútort, üvegszilánkot. Tizenegyünk közt a legkisebb hatéves volt, ő ugyanúgy fogta a zsákot, és szedte a szemetet. Elégedett voltam a csapattal, szépen megtisztítottuk a ránk bízott területet - értékelte a napot az elnök.

Erhart Tamás önkéntes segítőként áll a csapat mögött. Rendezvényeken erősít, ha kell, énekel, ám most mást is kitalált. 

- Tudom, hogy az egyesület anyagi gondokkal küzd. Én is nagycsaládos vagyok, ezért úgy döntöttem, hogy melléjük állok, megpróbálok a kapcsolatrendszeremmel, a tapasztalatommal segíteni - mondja. Az év elején felkereste a helyi futballcsapatot, és kérte, hogy ajánljanak fel egy mezt, vagy egy labdát, amit elárverezve, az árából támogatni lehetne a nagycsaládosokat. 



-  Örömmel fogadták a kezdeményezést, és kaptam tőlük egy minden csapattag által aláírt mezt. A licit elindult, tízezer forint kikiáltási árral, egy pápai hírportálon. Bízom abban, hogy az árverés végére, július elsejére a többszörösére emelkedik az összeg - fogalmazott Tamás.
A PÁNKE nyári tervei szintén a közösséghez, a város életének felpezsdítéséhez kapcsolódnak. 

- Július 7-én – hagyományainknak megfelelően - családi napot szervezünk a népesedési világnap alkalmából Nem titok, adományokat várunk erre a célra, mert a tagdíjakból gazdálkodó szervezetünknek nincsenek egyéb bevételei. Beadott pályázatainkra még nem érkezett válasz, a családi napra pedig nem létezik ilyen. A licitet is ezért indítottuk _ mondta el Krasztel Lászlóné, akitől azt is megtudom, hogy az első kettő, általuk szervezett családi nap jól sikerült, és nagy összefogással valósult meg. 

- Idén is számítunk az összefogásra, hiszen mindenkit ingyenes programokkal várunk. Szeretnénk, hogy a résztvevő családok, gyerekek jól érezzék magukat. Sok múlik az önkéntes segítőkön és a támogatókon. Utóbbiak közül az egyik egy négy plusz kétfős, két éjszakás üdülést ajánlott fel. Ezt tombolanyereményként sorsoljuk majd ki.  Eljuttattam egy levelet a város vezetőihez, amiben az ő segítségüket is kértük. Még nem kaptam választ. Gyermek- és felnőtt programokat egyaránt tervezünk, bemutatókat tartunk, kézműves játszóházat és különböző versenyeket bonyolítunk. A program természetesen nem csupán a nagycsaládosoknak szól, szívesen látunk mindenkit, aki fontosnak érzi a közösséget - fogalmazott az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!