Felemás vélemények az ajkai iskolaátadásról

Ajka - Az Ajkai Szakképző Iskolában és a Bródy gimnáziumban szavaztak a dolgozók a lehetséges intézmény átvétellel kapcsolatban.

Tóth B. Zsuzsa

A két iskolában a teljes dolgozói kör szavazása lezárult, a szakképzőben 69 százalékban támogatják, hogy a Hit Gyülekezet vegye át a fenntartást.

Nagy Zoltán igazgatótól megtudtuk, hogy a Bánki és a Bercsényi iskola összevonásával létrejött intézmény dolgozóinak 30 százaléka szavazott nemmel, tartózkodás nem volt. 124 érvényes szavazat mellett két érvénytelent találtak. A dolgozók véleményétől tették függővé a szavaztást a bercsényis szülők, így ők 100 százalékban támogatják az átvételt.

A Bánkiban még nem született meg a pontos eredmény, nagyjából 50 százalékra lehet számítani. A diákok vélemény nyilvánítása mindkét tagintézményben csütörtökön és pénteken zajlik. A szakképző iskolában nem volt aláírásgyűjtés a Hit Gyületkezete esetleges átvétele ellen  - nyilatkozta az igazgató.

A Bródyban Mihályfi László igazgató úgy nyilatkozott lapunknak, hogy három támogatással szemben 63 dolgozó nem támogatja az esetleges átvételt. A diákok nem szavaztak, as zülők pedig aláírásokat gyűjtenek. Csipszer Mónika a Szülői Munkaközösséget képviselve arról tájékoztatta lapunkat, hogy csütörtök délutánig több, mint ezer aláírást gyűjtöttek össze. Ajka polgármestere, Schwartz Béla pénteken délelőtt tájákoztatja a sajtót az üggyel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!