''Fejbe lőném a trógerokat''

Címkék#Dózsa tér

Veszprém - A közgyűlési döntést követő hónapokban elkezdődtek a munkálatok a Dózsa téren, de körülbelül egy hónapja (ismét) leállt az építkezés. A területet felverte a gaz, a dózsavárosiak csalódottak. A körzet képviselője azt ígéri, az önkormányzat megtesz minden tőle telhetőt.

Szausev Xénia

Megtörtént a tér elbontása, az emlékmű burkolatának lebontása, kiásták az új épület alapjait  - és úgy nagyjából ennyi. A por, a törmelék és a kerítés úgy áll, mint ahogy otthagyták azt, jó pár hete. A különbség annyi, hogy már a betonon is nő a zöld.

A városrészben a feszültség és a fásultság egyaránt érezhetõ: a mindennapi bevásárlás kálváriája a nyugdíjasoknak és babakocsisoknak felér egy  kalandtúrával. Többen is azt állítják, őket az önkormányzat és a körzeti képviselő sem tájékoztatja a jelenlegi és a várható állapotokról, így a szomszédoktól próbálnak információt szerezni, a szemüknek (miszerint ismét leállt az építkezés) már alig akarnak hinni.

Emlékeztetőül csupán annyit, hogy a befektető korábban azt vállalta, azonnal elkezdi a kivitelezést  és folyamatos építés mellett az áruház  (valamint az út átépítéssel, parkolókkal), a Penny Market részleggel idén november 15-ig elkészül. A Penny-vel kötött szerződés szerint decemberre megnyílhatna. A fejlesztés teljes befejezése elvileg (térburkolat, emlékmű, parkosítás) 2012. február 28-ig készül el.

És íme egy másik dózsavárosi, aki véleményét vállalta, de arcát nem:

Most ott tartunk (már ha egyes pletykáknak hinni lehet), hogy állítólag elfogyott a pénz, a banki finanszírozás elakadt, nincs meg a pénzintézeti ígérvény a folytatáshoz.

- Jelenleg a projekt a banki finanszírozás stádiumában van, ahogy arról már többször beszámoltunk – reagált Mihalovics Péter, a fideszes körzeti képviselője, hangsúlyozván, az önkormányzat minden tőle telhető feltételt megadott a vállalkozónak arra, hogy a határidők megvalósuljanak és be lehessen őket tartani. Innentől kezdve a bankon múlik, hogy ezek tarthatóak-e - válaszolta kérdésünkre.

A képviselő azzal nyugtat, hogy az önkormányzat továbbra is minden garanciát megad és a projekt mellé áll,  hogy melõbb elkészüljön.

Az eredeti állapotot bármikor vissza tudja állítani az önkormányzat. Zöld utat adtunk, de vannak olyan tényezők, amelyekre nincs ráhatásunk - tette hozzá.

Minden projekt finanszírozása nehezebben megy, mint négy-öt évvel ezelőtt  - magyarázta a jelenleg kialakult helyzetet a fideszes képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!