Ezt a meleget már a tevék sem bírják!

Veszprém – Az egyre fullasztóbb hőséget az állatok is nehezen viselik, még azok is, amelyek eredeti lakóhelye Afrika.

Németh F. Bernadett

A gondozók ezért könnyű táplálkozással, fürdetéssel segítenek nekik átvészelni a rekkenő meleget. A Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban azonban nemcsak a saját állatokról gondoskodnak, hanem az ide betérő vakvezető kutyákról is (csak ezeket, a különlegesen kiképzett állatokat engedik be a vadasparkba).

Török László, az állatkert igazgatója elmondta: a vakvezető kutyáknak az állatkert több pontján itatókat helyeztek ki, s ezeket a hétvégén már használták is a négylábú látogatók. Az elmúlt hétvégén naponta mintegy háromezren keresték fel a vadasparkot, ami nem számít csúcsnak, de a mostani meleghez képest szép szám.

Az állatkerti állatokat sok gyümölccsel etetik, gyakrabban kapnak friss vizet, az orrszarvúaknak pedig több dagonyázóhelyet is kialakítottak. A rinocéroszok ugyanis a sárral nemcsak a legyek és bogarak, hanem a napsugárzás ellen is védekeznek. A közhiedelemmel ellentétben a bőrük igen érzékeny. Kedden az állatkertészek a tevéket is locsolták, ami talán furcsán hangzik, lévén a teve észak-afrikai állat, s az igaz, hogy bírja a nagy hőséget, de ő is jobban érzi magát, ha lehűlhet, ráadásul szereti a vizet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!