Egyiptom már nem javasolt

Veszprém - A Külügyminisztérium az egyiptomi biztonsági helyzet súlyos romlása miatt nem javasolja az utazást az egyiptomi Kairóba, Alexandriába, Luxorba és Szuezbe sem.

Munkatársainktól

A helyzet normalizálódásáig a turistairodák vezetői az egyiptomi utazások elhalasztását javasolják. A kint üdülőket a hétvégén még hazahozzák, de utána felfüggesztik a charterjáratokat Egyiptomba.Omász Katalin, az Exlusive Tours iroda veszprémi vezetője elmondta, szombaton gond nélkül elrepült Egyiptomba egy utasuk, mert vannak olyan népszerű turistaparadicsomok, mint például Sharm El Sheikh vagy Hurghada, ahol nyugalom van és ahova közvetlen charterjárat közlekedik.

Hajnal Csabáné, a Tensi-Balaton utazási iroda vezetője lapunknak azt mondta, ők pillanatnyilag lebeszélnek mindenkit az indulásról, a már befizetett utazás ára egyébként csak akkor kapható vissza, ha a kinti illetékes minisztérium veszélyes területnek nyilvánítja Egyiptomot.
Búvároktatóként dolgozik az ismert egyiptomi üdülőhelyen, Sharm El Sheikhben a veszprémi Strenner Olivér. Telefonérdeklődésünkre elmondta: az üdülőhelyen semmit nem érezni a Kairóban történtekből. Jellemző, hogy Olivér telefonhívásunk előtt jött ki a vízből a gondjaira bízott turistákkal.




Az igaz - mondta-, hogy az elmúlt héten a helybeliek elkezdtek bevásárolni, attól való félelmükben, hogy a zavargások hozzájuk is elérnek, de azóta megnyugodtak. Az internet még most sem működik, s néhány napig telefonon sem lehetett üzenetet küldeni, de hétfőn már ez is rendben volt. Olivér tudomása szerint a turistacsoportok sem mondták le az utakat, hozzájuk tegnap is érkeztek új vendégek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!