Minél magasabbra törne

Pápa - Ahogy az lenni szokott, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság szünetében megkezdődtek a találgatások az esetleges klubváltásokat illetően. Nem kellett sok idő, hogy a Lombard Pápával kapcsolatban is legyen min rágódni, amíg a labda pihen. Gyömbér Gábor a Fradiban folytatja tavasszal - terjedt el a sajtóban.

Sikos Gábor

Hivatalosan az átigazolási időszak csak januárban kezdődik, de az élvonalban már megkezdődtek a játékosmozgások. Eddig ugyan jobbára csak azt lehet tudni, hogy kikkel nem akarnak együtt dolgozni a klubok, de néhány érdekes pletyka is felvetődött a leendő igazolásokról. Egyik ilyen találgatás a Lombard Pápát is érinti.

A felvetés szerint a Ferencváros együttese szemet vetett a tehetséges utánpótlás-válogatott középpályásra, Gyömbér Gáborra. Nem csoda, hiszen a tehetséges, az U-21-es válogatottnál is szóhoz jutó középpályás futball iránti alázata, teherbírása és küzdeni tudása a legjobbak közé emeli a mezőnyben.

A fiatal labdarúgót jól jellemzi, ahogyan a felröppent hírhez hozzáállt. Csakúgy, mint amikor a nyáron a Metaliszt Harkiv "érdeklődött" utána, most sem kommentálja a futballberkekben szárnyra kapott mendemondákat. Amíg nincsenek konkrétumok, addig esze ágában sincs mással foglalkozni  csak aktuális csapata, jelen esetben a Lombard Pápa sikere érdekli. Persze saját fejlődésének érdekében egyáltalán nem valószínű, hogy örökké Pápán marad.

- Ahogy minden játékos, úgy én is szeretnék minél tovább fejlődni, minél magasabbra törni. A terveim között szerepel, hogy külföldön is focizzak és hogy bekerüljek a nagyválogatottba. Van még hova javulnom. A jövőben szeretnék még veszélyesebben játszani, és rúghatnék több gólt is. Szeretném, ha a játékom sokkal kiegyensúlyozottabb lenne, amibe nem fér bele egy-két gyengébb meccs sem  fogalmazott saját karrierjéről és teljesítményéről Gyömbér, aki szerint jó őszt zártak a Pápával.


- Szerintem sokkal kiegyensúlyozottabbak voltunk idén, mint tavaly. Helyezésben és pontszámban is jobbak vagyunk, mint egy évvel ezelőtt. Igaz, voltak fájó vereségeink, de néhány szép bravúrgyőzelmet is begyűjtöttük. Összességében örömmel gondolhatok vissza az őszi produkciónkra. Annak is örülök, hogy posztomon előkelő helyen végeztem az értékelések alapján. Én is úgy éreztem, hogy jobbat nyújtottam, mint tavaly - értékelt röviden a 22 éves középpályás, aki a drukkerek reményei szerint még sokáig a Perutz stadion gyepén kergeti a labdát.

A klubot sem sürgeti az idő. Abwóval ellentétben (2010 nyara) Gyömbér szerződése csak a 2011-es szezon végén jár le, úgyhogy nem fogják elkapkodni az el- adását. Ha valamelyik klubot komolyan érdekli, annak mélyen a zsebébe kell nyúl- nia ahhoz, hogy megszerez- ze a Lombard egyik húzóemberét.

A makói születésű Gyömbér Gábor focizott már a Ferencváros utánpótlásában, majd brazil kitérőt követően Sopronból igazolt a Lombard Pápa csapatához 2008 elején. Véber György főleg a középpálya közepén játszatja, és az ellenfél támadásainak megszűrése a feladata, de kényszerhelyzetben szélső és belső védőként is megállta már a helyét. Mindemellett a támadásokból is szívesen kiveszi a részét, és az idei szezonban már két gólnál jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!