Két életet élő légiós

Pápa - Családja és barátai hiányát nagyon megszenvedte Cesar Alexander Quintero Jiménez, aki közel egy éve repülte át az Atlanti-óceánt, hogy a magyar labdarúgó élvonalban, azon belül is a Lombard Pápa gárdájában kergesse a labdát. Azonban hamar barátokra lelt új állomáshelyén, akik segítettek átvészelni a nehéz időszakot.

Sikos Gábor

Kétségtelenül üde színfoltja a magyar bajnokságnak a 22 éves Quintero. Szerződtetése nem a tucatlégiósok kategóriájába tartozik, hiszen a fiatal labdarúgó minden megmozdulásán látszik ösztönös tehetség, aki még közel sem hozta ki magából azt, amire képes. Nem meglepő, hogy ittléte alatt hamar közönségkedvenc lett, és egyre nagyobb részt vállal együttese sikereiből. A 22 éves kolumbiai labdazsönglőrrel beszélgettünk.
 
- Hogyan értékeli a Pápa őszi teljesítményét?
 
- Úgy gondolom, hogy a csapat egy egységes közösséget alkotott, amit meccsről meccsre be is bizonyított. Illetve azt is bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk ott lenni akár a tabella első felében is. Sajnos volt néhány rossz találkozónk, de ettől eltekintve hetedik helyen zártuk a félszezont.
 
- A saját produkciójával elégedett?
 
- Az első négy hónap után szerencsére jó játékkal tudtam megmutatni azt, hogy képes vagyok az első osztályban játszani. A jövőben további előrelépést várok magamtól, mert úgy érzem többre vagyok képes mind a csapatjátékban mind a saját egyéni teljesítményemet illetően.
 
- Hogy érzi, mi az amiben legtöbbet fejlődött az ittléte alatt, és mi az amiben még kell?
 
- Először is köszönetet szeretnék mondani a Lombard Pápa FCnek, hogy folyamatos játéklehetőséget biztosítottak nekem és megmutathattam képességeimet. Ennek köszönhetően rengeteg tapasztalatot szereztem és a klub segítségének köszönhetően nemcsak jobb játékos, de jobb ember is lettem. Keményen dolgozok, hogy még jobban menjem a futball, illetve, hogy teljesítményem gólokkal párosuljon, mert ez nagyon fontos lenne egy olyan poszton játszó játékosnak, mint én.
 
- Mi a véleménye Véber Györgyről?
 
- Véber György egy olyan edző, aki nagyon jó munkát végez a csapatnál. Derűs, vidám személyiség, és köszönöttel tartozom neki, hogy nála mutatkozhattam be az első osztályban.
 
- Milyen a pápai élet?
 
- Nagyon boldog vagyok, hogy ebben a gyönyörű városban játszhatok, és néhány ember olyan kedvesen bánik velem, amennyire csak lehetséges.

- Nem volt nehéz távol a családodtól, barátoktól?
 
- Mint bármelyik dél-amerikai játékosnak, aki átjön Európába, nekem is nagyon nehéz, fájdalmas időszakot kellett átvészelnem. Senki sem beszélte a nyelvemet, és én sem beszéltem angolul. A családom nélkül nagyon nehéz volt számomra, mert így két életet kell élnem, egyet itt és egyet ott Kolumbiában.
 
- Kik segítettek boldogulni Magyarországon?
 
- Van egy család, amely segítő kezet nyújtott nekem már az első napoktól fogva. Nagyon fontosak nekem, mert mindenben segítettek, amiben csak tudtak, és emellett sok-sok szeretetet is adtak. Sági Richárd és családja az én angyalom ebben az országban, és nagyon szeretem őket.
 
- Mivel töltöti a szabadidejét?
 
- Igazság szerint szabadidőm nagy részét internetezéssel töltöm azért, hogy beszélni tudjak szeretteimel. A fennmaradó időmet a már említett családdal töltöm. Az utolsó két hónapban megismertem egy másik családot is, Forsthofferéket, akikkel csodálatos barátságot kötöttem. A család egyik tagja jelenleg éppen vakációját tölti nálunk Kolumbiában.

- Most szünet van a bajnokságban, mi lesz a program?
 
- Ha megérkezek Kolumbiába egy időre félreteszem a számítógépet, aztán vásárolni megyek a családommal és barátaimmal, és természetesen keményen dolgozok a következő év sikeressége érdekében.

 

Egy angyal várja haza a kolumbiait

Noha a Barcelona a kedvenc csapata, játékosként már Cristiano Ronaldo mozdulatai nyűgözik le leginkább Quinterót. Fiatal kora ellenére már családos ember, akit otthon gyönyörűszép felesége, Yessica és egy másféléves angyal, Maria Angel vár. Információink szerint a Lombard vezetősége minden erejével azon dolgozik, hogy a téli pihenőt követően már kislányával és feleségével térhesen vissza Magyarországra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!