Az utak királyai - Javuló volános statisztika

Várpalota - Nem kis teljesítmény több százezer kilométert leróni, főleg autóbusszal. Ilyen sofőrje a Bakony Volánnak több is van.

Tremmer Tamás

Jó évet zárt közlekedésbiztonsági szempontból a Bakony Volán. Buszvezetőik tavaly összesen 8,3 millió kilométert teljesítettek, tízmillió utast szállítottak. Ehhez képest mindössze 19 saját hibás balesetük volt, személyi sérülés pedig nem történt.

Mindez a csütörtöki ünnepségükön hangzott el, amikor a balesetmentesen közlekedőket jutalmazták.

Sersztnyev Tamás személyforgalmi igazgató hozzátette, örömteli, hogy a statisztikák egyre javuló állapotot mutatnak, hiszen a kárösszeg a tavalyihoz képest több mint a felére csökkent.

2009-ben 21 kollégájukat díjazták a balesetmentes közlekedésért, idén már 26-ot. A jutalomban részesülők közül 12-en 250 ezer, kilencen 500 ezer, hárman 750 ezer kilométert teljesítettek hibátlanul.

A milliomosok klubjában törzsgárdatag Töreki Ervin és Szanyi Sándor, előbbinek 1,25 millió, utóbbinak már 1,5 millió kilométer van a háta mögött. Amit teljesítettek, példaértékű a többiek számára.

Az igazgató a Naplónak elmondta, a személyszállító cégnél mindent megtesznek a közlekedésbiztonság és az utaskomfort növelése érdekében.

Tavaly közbeszerzéssel 35 használt, valamint 11 új autóbuszt vásároltak, ezzel a járműparkjuk átlagéletkorát másfél évvel sikerült csökkenteniük.

 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!