Tjobbe és Ghafula megérkezett! - Bővült a csapat a Csimpánzvilágban

Veszprém - Két újabb csimpánz érkezett csütörtökön hajnalban Kittenberger Kálmán Növény-és Vadasparkba. A hollandiai Amersfoortból érkező Ghafula és az Arnhemből érkező Tjobbe az európai fajmegmentő program keretében, szaporítási céllal érkeztek a Csimpánzvilágba.

Németh F. Bernadett

A két csimpánz jól viselte a hosszú utat, jóízűen fogyasztotta el reggelijét a Gulya-dombon. A kedves, bohókás kinézetű hím valószínűleg a látogatók egyik kedvence lesz.

A két új példány is a veszélyeztetett státuszban lévő, nyugat-afrikai alfajhoz tartozik. A 7 éves hím, Tjobbe, és 12 éves nőstény, Ghafula a március közepén Veszprémbe érkezett Susival és Moritzal alkotnak majd egy csapatot.

Az összeszoktatásuk komoly szakmai munka lesz, melyre hónapok óta készülnek a szakemberek. Ezt a munkát a magyar származású, Hollandiában élő Seres Mihály koordinálja, aki hamarosan megérkezik Veszprémbe.

Az állatkert régi, közkedvelt csimpánzai sem maradnak kettesben. Mivel Taksony és Móni nem alfajtiszta egyed, ezért ők nem vesznek részt fajmegmentő programban, viszont a későbbikekben társakat kapnak: három másik hollandiai csimpánz készül hozzájuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!