Pablo családot kap - Két új rinocérosz érkezik az állatkertbe

Veszprém - Családot kap Pablo, a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark fehér orrszarvúja: ha minden jól megy, hamarosan feleséggel és annak kicsijével gazdagodik a Gulya-dombi Afrika szavanna kifutó.

Németh F. Bernadett

Pablo méretével, lenyűgöző megjelenésével az állatkert vitathatatlanul legkedveltebb lakója. Sokan kérdezgették az elmúlt időben, mikor érkezik fajtársa. A szélesszájú orrszarvú ugyanis fokozottan védett faj, megmaradt képviselői a fajmegmentési program résztvevőiként vándorolnak az európai állatkertek között.

Török László, a veszprémi állatkert szenzációs hírrel szolgált a Naplónak: Pablo családot kap! Hosszas szakmai egyeztetéseket követően anya és lánya érkezik hamarosan Veszprémbe Észak-Németországból, amint azt az időjárás és az előkészítő munkálatok lehetővé teszik.

Rebecca tíz esztendős, borja másfél éves. Az előkészítés gőzerővel folyik, a tervek szerint akár néhány napon belül megérkezhetnek az orrszarvúak. Mivel a rinocéroszok nagytestű állatok (két-két és fél tonnát nyom a felnőtt példány), szállításukhoz speciális járműre lesz szükség. A közel tíz tonnás szállító konténer  mozgatásához pedig a helyi tűzoltókat hívják segítségül.

Addig is játékra invitáljuk olvasóinkat: küldjék be ötleteiket, hogyan nevezze el az állatkert az új jövevények közül a kisebbet. Az öt legjobb név közül szavazatok alapján dől el a kicsi új neve. A játékban résztvevők között értékes ajándékokat sorsolunk ki.

Ötleteiket levelezőlapon a Napló címére, 8201, Veszprém, pf.161, Orrszarvú jeligével várjuk, elektronikus úton a [email protected] címre küldhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!