Panaszt tett a város

Veszprém - Panaszt nyújtott be a megyeszékhely polgármestere a belváros-rehabilitációs pályázat elutasítása ellen, alaptalannak minősítik a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (KDRFÜ) kifogásait.

Varga Domokos Péter

Ezt Debreczenyi János polgármester sajtótájékoztatón hozta a nyilvánosság tudomására pénteken. Hangsúlyozta, szeretnék megnyugtatni a belváros-rehabilitációban közreműködő gazdasági egységeket, hogy az eddig befektetett munka nem veszett kárba, bíznak abban, hogy a kitűzött célt el tudják majd érni.

Az első fordulóban arra vállalt kötelezettséget a kormány, hogy a közel 1,8 milliárd forintos támogatást a veszprémi projektre megcímkézi - hívta fel rá a figyelmet a Pro Veszprém Kft. igazgatója. Dr. Temesvári Balázs szerint a fejlesztési ügynökség indokai, melynek alapján elutasították a veszprémi pályázatot "elnagyoltak és konkrétan be nem azonosíthatóak", nem tudják azokat szakmailag értelmezni. Példaként említette, hogy a hiányosságként megjelölt tervdokumentációt korábban, 2009-ben már benyújtották, nem derült ki számukra, miért állítja az ügynökség, hogy ennek a kötelezettségüknek nem tettek eleget.

Kérdésünkre Debreczenyi János megerősítette, a KDRFÜ ügyvezető igazgatója, Matisz János ellen irányuló felmentési javaslat nincs összefüggésben a veszprémi pályázat elutasításával.

- Nincs következő lépés, nincs másik fórum, a felek vitájában a végső szót a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejleszési Operatív Programok Irányító Hatósága, az Európai Unió által akkreditált és minőségbiztosított szervezet mondja ki. Az  a hatóság, ahol a város panaszt tett - válaszolta másik kérdésünkre Temesvári Balázs. Az általuk hozott döntést elfogadjuk -  tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!