Belváros-rehabilitáció - Fellebbezett a város

Veszprém - Panasszal élt a polgármesteri hivatal a regionális fejlesztési ügynökség által írt, Veszprém belváros-rehabilitációs pályázatát elutasító levele ellen - tájékoztatta a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője a Naplót.

Varga Domokos Péter

Schmidt Istvántól megtudtuk, a levelet már az ügynökség által megszabott öt napos határidő előtt feladták, tartalmáról Debreczenyi János polgármester elkövetkező napokban tart sajtótájékoztatót.

Mint ahogy korábban megírtuk, Debreczenyi János polgármester a város közgyűlésén ismertette Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatójának levelét. Matisz János ebben leírta, a pályázati anyag több hiányosságot tartalmaz, ezek pótlására a kiírás értelmében utólag nincs lehetőség, emiatt Veszprém pályázatát el kell utasítaniuk.

Kedden a vehir című hírporátlon megjelent információ szerint "ismeretlen okból felmentették Matisz Jánost", valamint feltették a kérdést, hogy "van-e összefüggés a pályázati anyag körüli bonyodalom és az ügyvezető felmentése között".

Először lapunk is a legilletékesebbnél, a regionális fejlesztési tanács elnökénél próbált tájékozódni, de Pál Béla nem nyilatkozott. Hartmann Ferenctől, a fejlesztési tanács és a fejlesztési ügynökség felügyelő bizottsága tagjától megtudtuk viszont, hogy az igazgatót nem küldték el, csupán egy erre vonatkozó javaslatot tettek, valamint nincs semmilyen összefüggés e között a javaslat és a veszprémi pályázatra írt elutasító levél között.

A fejlesztési tanács november végén kezdeményezte, hogy a fejlesztési ügynökség felügyelő bizottsága vizsgálja meg az ügynökség tevékenységét, hiszen erre az ügynökség fennállása óta még nem került sor. 

A felügyelő bizottság jelentését januárban tárgyalta meg a tanács, az abban foglalt hiányosságok miatt az ellenzéki és kormánypárti tagok teljes egyetértésben kezdeményezték Matisz János visszahívását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!