Szűcs és Bárányos a Soproni Liga álomcsapatában

Bárányos Zsolt, a Lombard Pápa játékfelelőse irányítja a Soproni Liga őszi álomcsapatát, aminek kapuját csapattársa, Szűcs Lajos őrzi.

Sikos Gábor

Két Lombard játékos is bekerült az NB I őszi válogatottjába. Szűcs Lajos lett a legjobb kapus, Bárányos Zsolt pedig a legjobb támadó középpályás címet érdemelte ki a sportnapilap osztályzatai alapján.

A harminchat éves rutinos hálóőrt hiába választották legjobbjának posztján, két lábbal jár a földön. Annak sem tulajdonít nagy jelentőséget, hogy mindhárom ellenük megítélt büntetőt sikerült az idén ősszel kifognia. 

- Inkább ment volna be az összes tizenegyes és egy-két olyan gól maradt volna el, amit megfoghattam volna, ha más megoldást választok. Természetesen örülök, hogy mindhármat sikerült hárítanom, de egy ilyen helyzetben a kapusnak nincs vesztenivalója - mondta el a Soproni Liga első számú tizenegyes-ölőjévé előlépett Szűcs, aki emellett számtalan bravúrral járult hozzá a Veszprém megyei csapat szerepléséhez. Elmondása szerint jó formáját elsősorban Kovács László kapusedzőnek köszönheti, akinek sikerült a legjobbat kihozni belőle.

- Nem túlzás azt mondani, hogy az ő védésein nőttem fel. Ő óriási legenda, egy nagyszerű kapus volt. Felnézek rá. Abban, hogy ilyen szinten vagyok, neki is nagyon nagy szerepe van. Ugyanis Szűcs Lajos egy nagyon nehéz természetű ember. Borzasztóan konok és önfejű, majdnem annyira, mint a kapusedzője. Éppen ezért ő az, aki tud engem kezelni. A pályafutásom során neki köszönhetek a legtöbbet - szólt elismerően Kovács Lászlóról a Lombard Pápa csapatkapitánya, aki a csapat másik két hálóőrével, vagyis kollégájával, Takács Tamással és Kovács Vilmossal is nagyon jó barátságban van.

Ez a közösség nemcsak a portásokra jellemző a Lombardnál, hiszen az egész gárda nagyszerű egységet alkot Véber György irányítása alatt. Bárányos Zsolt a csapat esze, az őszi idény legjobb támadó középpályása is ebben látja jó játékának zálogát. 

- Az a társaság, ami itt Pápán körbevesz nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen jó teljesítményt nyújtsak. Éppen ezért, ez nem csak az én érdemem, hanem az egész csapaté. Ha nekik nem ment volna a játék, akkor nekem sem jött volna ki a lépés - mondta el Bárányos Zsolt, aki szerint, ha a télen sikerül néhány játékossal megerősíteni a Lombard keretét, akkor akár az első három helyért is harcba szállhatnak tavasszal.

*

A nagyszerű teljesítmény és az azt követő elismerések után felvetődik, hogy a Soproni Liga legjobb kapusának, nem kellene-e meghívót kapnia a magyar válogatottba? Azonban a rutinos hálóőr ezt a kérdést is a helyén kezeli.

- Azok a kapusok, akik most a válogatottnál szóba jönnek, nívósabb bajnokságokban szerepelnek.

Az angol vagy a holland bajnokságot nem szabad összehasonlítani a magyarral, de még a német másodosztályt sem. Ez teljesen természetes, és régen is így volt, hogy a színvonalasabb bajnokságban szereplők, legyen az kapus vagy mezőnyjátékos, előnyt élveznek.

Természetesen, ha hívnának, akkor mennék, mert a válogatottban szerepelni óriási megtiszteltetés - mondta el véleményét Szűcs Lajos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!