Második felvonás - A bosnyákok visszavágásra készülnek az MKB Veszprém KC ellen

Veszprém - Egy héten belül a harmadik mérkőzését játssza az MKB Veszprém KC, amely szombaton Szarajevóban lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában.

Horváth Gábor

Egy tizenhét és egy tizenegy gólos siker után várja az újabb megmérettetést a veszprémi férfi kézilabdacsapat. Perezék egy héttel ezelőtt a BL-ben hazai pályán kiütötték (35:18) a Bosna Szarajevót, majd szerdán a honi pontvadászatban a Dunaferrt fektették két vállra (35:24). Ma ismét a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban érdekelt az együttes, amely a bosnyákok otthonában lép fel.

Mocsai Lajos veszprémi vezetőedző a dunaújvárosiak elleni sikert követően nagy érzelmi hórukként jellemezte csapata utóbbi időszakban mutatott teljesítményét, utalva arra, hogy a sorozatos egészségügyi problémákra remekül reagált a társaság.

Plussz lelki töltetre a folytatásban is szüksége lehet a bakonyi alakulatnak, hiszen a kiesők mellett a keret több játékosa (Terzic, Eklemovic, Korazija, Perez) sincs száz százalékos formában.

- Milyen állapotban vannak a sérültek? - érdeklődtünk Mocsai Lajosnál.

- Marko Vujin folytatja a rehabilitációját, hazautazik, és majd jövő héten csatlakozik megint a kerethez. Hozzá hasonlóan a bokáját fájlaló Milan Mirkovic sem utazik velünk Boszniába, így balkezes átlövő nélkül maradunk. Ivan Lapcevic felépülése viszont remekül halad, bízom benne, hogy ő már tudja szombaton vállalni a játékot. A többiek elszántan és motiváltan készülnek az összecsapásra.

- A szarajevóiak rendkívül csalódottnak tűntek a múlt heti mérkőzés után. Látszott rajtuk, hogy nem vártak pofont.

- Igen, a Bosna szakvezetői rögtön a találkozó után kijelentették, hogy hazai pályán szeretnének visszavágni. Szerintem most egy teljesen más összecsapásra kell számítanunk, a bosnyákok nagyobb erőt képviselnek annál, amit itt nálunk mutattak. Mi jól felkészültünk belőlük, ráadásul szerencsés napot fogtunk ki, nem volt reális az a nagy különbség.

- A Bosna otthonában állítólag nem éppen leányálom vendégként szerepelni.

- Úgy értesültem, a kisebbik csarnokban rendezik a mérkőzést, azért, hogy még félelmetesebb hangulatot tudjanak produkálni. A hazai gárda biztosan nagyon fel lesz tüzelve abban a környezetben. Mi a héten az újabb tapasztalatokat felhasználva tovább csiszoltuk a Bosna ellen alkalmazható taktikai elemeket. Szeretnénk ismét jó játékkal pontokat szerezni.

A 17.30-kor kezdődő találkozó a TV6-on követhető élőben figyelemmel, a Viasat3 este (20.50) felvételről sugározza az összecsapást.

Az előző forduló után jobb gólkülönbségének köszönhetően a veszprémi együttes átvette a vezetést a Bajnokok Ligája B csoportját. A hatodik körben a vetélytársak közül a német Löwen vasárnap a szlovén Gorenje otthonában lép pályára, a ChamberyKielce mérkőzést pedig már csütörtökön este lejátszották: a vendégek könnyedén nyertek (24:31) a francia csapat otthonában, így a lengyelek - remélhetőleg csak kis időre - első helyre kerültek a hatosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!