Világhírű zenészek az iskolában

Balatonfüred - A Muzsikás Együttes küldetésének tekinti, hogy az élményszerű zenélést megszerettesse a gyerekekkel, ezért minden évben meglátogatnak ötven iskolát. Szerdán Füreden, Tihanyban és Papkeszin jártak.

Gaál Julianna

Négy éve indította el a világhírű népi együttes iskolalátogató körútját, évente ötven iskolában tartanak rendkívüli énekórát - ingyen és bérmentve.

Sipos Mihály, a zenekar hegedűse elmondta, amikor ő általános iskolába járt, naponta volt énekórájuk, ma pedig hetente egy tanóra énektanulás jár a gyerekeknek. Ez semmire sem elég, és éppen az élményszerű zenélés marad ki a fiatalok életéből. A zenész tudja azt, hogy lehetetlenség több órát a tanrendbe iktatni, viszont énekelni bárhol, bármikor lehet, sőt kell is. Mert a zene nem csak az általános műveltségi szint emeléséhez fontos, hanem a testi-lelki harmónia megszerzéséhez is.

Az énekórán a gyerekek megismerkedhettek különleges hangszerekkel, mint például a hosszúfurulya, a tambura vagy a koboz, ezek külön-külön is megszólaltak, és énekelhettek a népszerű zenekar kíséretével. A balatonfüredi Radnóti iskolában, ahol a felső tagozatos diákok vettek részt az énekórán, a zeneszámokat hatalmas ováció kísérte, a zenészeknek sikerült minden egyes diákot bevonni az együttzenélésbe.

(Fotó: Kőrösparti Beatrix)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!