Európa-bajnokok a fűzfőiek!

Port Camargue - A balatonfűzfői Pegan Zoltán, Mircsev Éva páros nyerte az Access osztályban a mozgássérültek számára kiírt vitorlás Európa-bajnokságot.

B. Virág Rita

Első ízben rendezték meg a mozgáskorlátozottak számára az Access osztályok Európa-bajnokságát, ahol a az Access 2.3, a 303 és a Liberty versenyzői összesen kilenc futamon mérték össze tudásukat. 

A verseny open jellegű volt, ez pedig megengedi, hogy a mozgáskorlátozott vitorlázók mellett az egészségesek is részt vehessenek az erőpróbán.
 
Magyarországot három egység képviselte, mindhárman az Access 303-as kétszemélyes hajóosztályban: a világbajnoki címet is birtokló Pegan Zoltán, Mircsev Éva páros, és az első nemzetközi versenyén induló Kele Mária, Szőke Miklós, valamint Spuriga Gábor, Molnár Brigitta kettősök. 

Az első versenynapon gyenge szélben kezdődött meg a viadal. A Pegan, Mircsev duónak az erős szél volt a kedvező, ami később meg is érkezett, így két második és egy első helyezéssel azonnal az élre is ugrott a magyar páros.
 
A második nap mindkét futamán magyar egység diadalmaskodott  a Kele, Szőke egység hozta az elsőt, míg a Pegan, Mircsev kettős a másodikat. Ami azt jelentette, hogy alaposan megerősítették helyüket a képzeletbeli dobogó tetején.  

A harmadik napon Peganék begyűjtöttek egy negyedik, egy ötödik és egy második helyet, míg Keléék többek között újabb futamgyőzelemnek örülhettek.
 
Az utolsó napon egyetlen futamot indítottak, aztán a befutó után lefújták az Európa-bajnokságot. A kilenc etapból két kieső lett, így a Pegan Zoltán és Mircsev Éva az Access világbajnoki cím után az osztály első európa-bajnoki címét is megszerezte. 

Sajnos Kele Mária és Szőke Miklós, ha csak egyetlen ponttal is, de lemaradt a dobogóról. Spuriga Gábor és Molnár Brigitta a hetedik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!