Obama sürgeti az afrikaiakat: vegyék kezükbe sorsukat

Accra - Az Egyesült Államok első fekete bőrű elnöke szombaton Ghánában sürgette az afrikaiakat, hogy az antidemokratikus módszerek, valamint a konfliktusok és a betegségek elleni küzdelemmel vegyék kezükbe saját sorsukat; s biztosította őket, hogy az Egyesült Államok támogatja majd ezt a hatalmas vállalkozást.

MTI

Barack Obama mostani külföldi körútjának utolsó állomásán felszólította az afrikaiakat: immár ne az egykori gyarmatosítást hozzák fel magyarázatként a háborúkra, a betegségekre, az elmaradottságra, az antidemokratikus módszerekre és a korrupcióra ezen a - mint mondta - "ígéretekkel teli" kontinensen. 


A hivatalos látogatáson Ghánában tartózkodó Barack Obama amerikai elnök és felesége, Michelle asszony (j.2.) felkeresi az accrai La General Kórház szülészeti és gyermekosztályát. Obamának beiktatása óta ez az első utazása egy fekete-afrikai országba. Az ő édesapja kenyai volt. 
(MTI/AP/Haraz N. Ghanbari)

"Önök igenis legyőzhetik a betegségeket, véget vethetnek a konfliktusoknak, alapvetően megváltoztathatják a dolgok menetét. Igen, Önök képesek erre" - szögezte le a ghánai törvényhozók előtt mondott, nagy ünnepléssel fogadott beszédében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!