Csoki, vanília, eper - Látogatás a veszprémi jégkrémgyárban

Veszprém - A rekkenő hőségben a legmegfelelőbb helyre, az Algida jégkrémgyárba invitálta a sajtó képviselőit a cég, akik bepillantást (és kóstolást) nyerhettek a jégkrémgyártás kulisszatitkaiba.

Kiss Nikolett

Az Unilever kilenc európai jégkrémgyára közül az egyik, a veszprémi, 52 ezer négyzetméteres területet foglal el, a jégkrém készítésben 116 saját és 350 idénymunkás vesz részt. 


A gyárban elkészített jégkrémek 20-25 százalékát fogyasztjuk el mi, magyarok, a többi Európa más országaiba kerül - tudtuk meg Szatóri László gyárigazgatótól. 

A gyárban egy óra alatt egyébként többek között 20-25 ezer Magnum jégkrém készül. Ahhoz, hogy Veszprém minden egyes lakójának készítsenek egy ilyen jégkrémet, mindössze két és fél órára lenne szükség. 

Ehhez a mennyiséghez egyébként ezer tonna csokit és tejet, valamint több mint kétszáz tonna kakaóport használnak fel. 


Magyarországon a csoki, vanília, eper ízek a legnépszerűbbek, az utóbbi években azonban jelentősen előretört a Carte d'Or prémium termékek között a jégkrémdesszert különlegességek, mint a fekete-erdő torta, a somlói, a Rákóczi túrós, vagy az idei év újdonsága a dobostorta. 

A vitalitás, az egészséges életmód jegyében egyébként cukorbetegek és diétázók vagy szimplán csak az egészségükre figyelőknek is kínálják a megszokott ízeket light, azaz cukormentes formában. 

*

A gazdasági válság mélyülésével még inkább előretörtek az alacsonyabb árkategóriát képviselő kereskedelmi márkák, a gazdaságosabb kiszerelések, az árakciók - mondta el a gyárigazgató. 
 


(Fotó: Gáspár Gábor)


A fogyasztók igyekeznek racionalizálni vásárlási, fogyasztási szokásaikat, bár a az első félév értékesítési eredményei azt igazolják vissza, hogy a fogyasztók nem mondanak le a mindennapos apró örömökről. 

Pozitívan szerepelnek a prémium márkák is, hisz ez a célcsoport kevésbé árérzékeny. S bár a jégkrém fogyasztást az időjárás is jelentősen befolyásolja, az Unilever sikeres szezonra számít az idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!