A természet maradandósága - Fülöp Lajos kiállítása

Veszprém - Fülöp Lajos festőművész jubileumi kiállítását nyitották meg a Pannon Egyetem aulájában kedden délután.

Szép Orsolya

Fülöp Lajos munkásságát a megnyitón Veszeli Lajos festőművész méltatta. Veszeli elmondta, a jelenleg kiállított képek között Fülöp régi és új alkotásai egyaránt helyet kaptak. Kiderült, hogy az alkotót mindig is merész színválasztás jellemezte, de az új képeken ez a kísérletező jelleg még inkább tetten érhető.

Az újdonságok keresése mellett Fülöp Lajost nagy hagyománytisztelet is jellemzi, mely egyrészt a festékanyagok kiválasztásában, másrészt a róla kialakult polgári festő imázsban nyilvánul meg. Az alkotó képei mindig a realitásokat ábrázolják, a tájat és a hozzá fűződő érzelmeket, de mindezt a polgár látásmódjával, környezete iránti szeretetével. Veszeli úgy véli, Fülöp a természet maradandóságát ragadja meg egy heves belső emberi szűrőn keresztül.

Fülöp Lajos akvarelljein a Balaton környéki táj elevenedik meg: utcák, mezők, erdők, hegyek, dombok és természetesen a tópart a maguk színpompájában, az aktuálisan beléjük vetített érzelmi, hangulati többlettel.


Fülöp Lajos (balról) képei mindig a realitásokat ábrázolják, mondta Veszeli Lajos a megnyitón
Fotó: Gáspár Gábor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!