Harmincöt éves a Veszprém Táncegyüttes

Veszprém - Fennállásának 35. évfordulóját ünnepli a Veszprém Táncegyüttes. Ebből az alkalomból két előadást tart május 8-án, pénteken 16 és 19 órakor a Petőfi Színházban.

Balla Emőke

A Veszprém Táncegyüttes fennállásának harmincöt éve alatt több mint 1500 alkalommal lépett közönség elé műsorával, ebből 106 hazai településen, külföldön pedig 32 ország 140 városában zajlott, tájékoztatott Kovács József, az együttes menedzsere.

A néptánccsoport szerepelt Kanadában, Tajvanon, Izraelben, Egyiptomban, Európa legtöbb országában Portugáliától Svédországig, Máltától Angliáig. Több nemzetközi díjat nyert: 2004-ben a lengyelországi Zakopane-ban kategória győztes lett, a következő évben Litvániában elnyerte a fesztivál fődíját. 2007-ben Palma de Mallorcan tánc kategóriában első díjat nyert harminchat ország versenyében. Állandó zenekaruk szintén díjat nyert Zakopane-ban és Litvániában.

A három Gizella díjas, egy Pro Urbe díjas és egy Pro Comitatu díjas csapat a kilencvenes évek közepétől Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának kiemelt művészeti együttese. Az elmúlt évtizedek alatt ötvennégy koreográfus 120 koreográfiát készített, melyekben ötvennégy zenész zenélt. Művészeti vezetőként dolgozott Szeitl Éva, Pádár Géza, Hortobágyi István és Kovács József, az együttest jelenleg Molnár Gábor irányítja. Öt éve a Barátok Zenekar muzsikál. Az együttest a Veszprém Táncegyüttesért Alapítvány működteti.

A mostani bemutató hagyományosan a Gizella napok rendezvény sorozatába illeszkedik, a hivatalos megnyitó előestéjének kiemelkedő programja.

A Veszprém Táncegyüttes jubileumi gálaműsora ezúttal a Petőfi Színházban lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!