A három csapásért - Ismét aláírásgyűjtési akcióba kezd a Fidesz

Veszprém - Országos aláírásgyűjtési akcióba kezd a Fidesz a büntető törvénykönyv szigorítása érdekében. A párt a három csapás törvényt szeretné bevezetni - erről dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő beszélt mai sajtótájékoztatóján.

Varga Domokos Péter

A fideszes politikus kifejtette, az elmúlt hónapok során hazánkban történt bűncselekmények  gyilkosságok, fegyveres rablások, gyújtogatások  bebizonyították, a kormány képtelen megteremteni a közbiztonságot. 

A legyengített, morális és anyagi válságben lévő rendőrség, a végetelenségig elhúzódó eljárások és a jelenlegi törvények alkalmatlanok arra, hogy megvédjék életünket és tulajdonunkat. A három csapás rendkívül szigorú  a legtöbb esetben életfogytig tartó  börtönbüntetéssel sújtaná mindazokat, akik három súlyos, erőszakos bűncselekményt követnek el. 

A törvényt eddig az Amerikai Egyesült Államok több államában és a szomszédos Szlovákiában is bevezették. 

A Fidesz csütörtökön kezdi az aláírásgyűjtést, Veszprémben például a posta előtti téren, de a Fidesz irodákban is meg lehet ezt tenni. 

Abban a néhány országban, ahol bevezették a három csapás törvényt nem bizonyított, hogy emiatt csökkent volna a bűnözés. A társadalom biztonságát globálisan védő intézkedéscsomag sokkal eredményesebb lehet. Miért a börtönt tartja mégis üdvözítőnek a Fidesz? - érdeklődött lapunk. 

A jelentősen megnövekedett bűncselekmények számára az államnak reagálni kell, fel kell hagyni a liberalizált büntető törvénykönyv módosításával, szigorú büntetésekre van szükség - válaszolta Horváth Zsolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!