Sz. Iván feladta magát - Kapitányi nyilatkozat - Frissítve!

<b>Veszprém</b> - A szüleinek írt levélben tett ígéretéhez híven feladta magát a veszprémi rendőrségen <em>Sz. Iván</em>, a Cozma-gyilkosság utolsó, eddig szökésben lévő gyanúsítottja.

Szausev Xénia

Csütörtökön éjfél előtt néhány perccel megjelent ügyvédjével a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon Sztojka Iván, a Cozma-gyilkosság utolsó, eddig szökésben lévő gyanúsítottja - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese ma hajnalban a távirati irodát.

Nem lepte meg a Veszprém megyei főkapitányt, hogy feladta magát a Marian Cozma-gyilkosság harmadik gyanúsítottja. Bolcsik Zoltán erről az Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt.

Szerinte a férfi feltehetően úgy gondolta, hogy nincs esélye elrejtőzni. Mint a főkapitány fogalmazott: az egész ország ismerte az arcát és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak ellene.

Bolcsik Zoltán elmondta: a férfi kihallgatása éjjel elkezdődött, és jelenleg is tart. Alaposan gyanúsítható azzal, hogy a cselekményben részt vett, ám szerepe még nem tisztázott.

Éjféltől mintegy öt óráig hallgatták ki Sz. Ivánt – jelentette ki a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában a férfi ügyvédje, Dr. Drescher Ivor.

Mint mondta: védencét meggyanúsították egyrendbeli súlyos testi sértéssel, egyrendbeli életveszélyt okozó testi sértéssel, egyrendbeli emberöléssel. Sz. Iván nem tett beismerő vallomást, tagadja a terhére rótt cselekményeket.

Azért adta föl magát, mert belátta, nem bujkálhat élete végéig. Felismerte azt is, ha huzamosabb időt előzetesben kell tölteni, akkor is ez az egyszerűbb megoldás.

Sz. Iván további sorsa 72 órán belül dől el.

(Forrás: MTV/MTI)

Itt mindent megtudhat a Cozma-gyilkosságról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!