Bulvár

2011.12.01. 14:44

Több millió dollárt csalt össze a Veszprém megyei lány Amerikában

A szerelmes fiatalok, Zsolt és a Pápa környéki faluból származó Enikő egy jobb élet reményében utaztak a tengerentúlra, ahol az amerikai rendőrök szerint rövid idő alatt több százmillió forintnyi zöldhasúval gyarapították bankszámlájukat - írja csütörtöki számában a Bors.

Napló Online

A két fiatalt kedden vették őrizetben miután a Sovereign Bank egy alkalmazottja felismerte Lendvait a rendőrség által kiadott fotók alapján. A körözést egy károsult bejelentése alapján adták ki, ugyanis a gyanúsítottak a férfi kocsiját a tudta nélkül adták el az eBayen. A többek közt hamis görög és portugál útlevéllel is rendelkező Lendvait és társát rövid megfigyelés után a Boston Buckminister Hotelben vették őrizetbe - írja a bostonglobe.com

Hónapokkal ezelőtt egy jobb élet reményében költözött az ígéret földjére a 25 éves L. Zsolt és barátnője, a 29 esztendős S. Enikő, jelenleg  börtönben ülnek, csalássorozatuknak kedden este vetett véget a bostoni rendőrség.

- Idegen személyek autóival kapcsolatos adatokat gyűjtöttek össze, aztán ezeket a járműveket úgy hirdették meg, mintha ők akarnák eladni azokat – tájékoztatta a bostonglobe.com internetes lapot Steve Blair nyomozó. A pénzt a PayPal névre keresztelt internetes fizetési rendszeren keresztül kapták meg a csalók. Ennek a fizetési módszernek az a jellemzője, hogy nem fedi fel a vásárló előtt a banki adatokat, tehát a bankszámla-tulajdonos nevét és számlaszámát. Viszont a vevők az utalást követően az autót sosem kapták meg. Egyelőre nem sikerült felgöngyölíteniük a páros által elkövetett összes bűncselekményt, csak annyi biztos, hogy Bostonban egy hónap alatt közel egymillió dollárt (234,6 millió forintot) csaltak ki áldozataiktól. Összességében valószínűleg több millió dollárnak veszett nyoma, a hatóságok szerint a hatalmas összeg szétosztva, külföldi bankszámlákon pihenhet.

Enikő családját egy Veszprém megyei településen él. A lány testvére és édesanyja a minap értesültek Enikő őrizetbe vételéről.

– Nemrég ment külföldre Enikő és Zsolt, s több ismerősük is velük tartott. Kedden még beszéltünk velük telefonon, akkor még semmi sem utalt arra, hogy bajban lennének – zokogta Enikő testvére. – Szerdán reggel kaptunk egy hívást, akkor tudtuk meg, hogy mi történt. Azonnal próbáltuk elérni őket telefonon, de már nem sikerült kapcsolatba lépnünk velük. Borzasztóan aggódunk Enikőért, s egyelőre csak azt szeretnénk elérni, hogy az ügyüket mindenképp itthon tárgyalják – mondta az aggódó testvér.

Forrás: borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!