Bulvár

2015.02.18. 19:05

Magdi anyus és a csülökpörkölt öröme

Ha az ember az életben kap egy fél pohár vizet, akkor annak örüljön és ne háborogjon, hogy a másik fele üres. Mindig így éltem, soha nem panaszkodtam, és talán ez a titka annak, hogy nagyon jól érzem magam most is, 72 évesen – mondta Fodor Zsóka.

Munkatársunktól

A népszerű színművésznő ma is játszik Sopronban, Budapesten és Békéscsabán, ahol a pályáját kezdte, de még most is többször szólítják Magdi anyusnak, pedig már hat éve nem szerepel a Barátok közt sorozatban. Sokszor beszélgettünk már büfében, próbák szünetében, előadások után, filmforgatáson. Próbáltam megfejteni személyiségének, közvetlenségének titkát, amely az őszinteségben rejlik. Színpadon és azon túl. Soha nem tagadta, hogy őt a sorozat tette ismertté, pedig több mint háromszáz színdarabban játszott addig, szerepelt 25 filmben, szinkronszerepei száma pedig eléri a 240-et.

Háromszorosan akarom visszaadni a szeretetet az embereknek – mondta a 72 éves Fodor Zsóka (Fotó: Torma Sándor)

– Nem vagyok benne a tévében már hosszú ideje, mégis megismernek, szeretnek az emberek. Hívnak műsorokba, interjúkra és egy üzletláncnak vagyok az arca. Közben visszatértem a színpadra. Nagyon sok szeretetet kapok és olyan vagyok 72 évesen, akár Lúdas Matyi, háromszorosan akarom visszaadni mindezt az embereknek. Nem volt jó gyermekkorom, szeretetnélküliség jellemezte, s talán ez közrejátszott abban, hogy amikor a szeretet érzését megtapasztalom, akkor lubickolok benne és mindenkinek akarok adni belőle – mondta Fodor Zsóka, aki örül annak, ha az emberek azt mondják róla, nem néz ki annyi idősnek, amint amennyi.

Nem tesz ezért sok mindent, csak igyekszik úgy szemlélni a világot, hogy abban megtalálja az örömöt. Ha ahhoz van kedve, hogy csülökpörköltet egyen éjszaka, akkor kimegy a hűtőszekrényhez, telerakja a tányérját, bekapcsolja a tévét és hajnalig nézi a sorozatokat. Természetesen a Barátok közt egyetlen részét sem mulasztaná el, ha nincs televízióközelben, akkor felveszi az aktuális részeket.

Fodor Zsóka nem szeret panaszkodni, nem elégedetlen a sorsával. Kétszer volt férjnél, házasságai nem sikerültek, gyermeke nem született, de ezen ő már túltette magát. Nagy ajándéknak tartja, hogy Venezuelában élő bátyjával – akivel hosszú ideig nem beszéltek – újra egymásra találtak, rendszeresen tartják a kapcsolatot az internet segítségével.

– Nem lehet úgy élni, hogy az ember folyton a rosszat látja, azt közvetíti, még akkor sem, ha úgy érezzük, jogos ez bizonyos élethelyzeteinkben. A félig teli és félig üres pohár mindenre választ adhat. Én mindig boldog voltam, ha csak egy fél pohár vizet is kaptam az élettől – húzta alá a népszerű színművésznő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!