Bulvár

2012.08.19. 10:08

Julia Roberts esküszik a csókolózásra

Julia Roberts szerint a szépség titka a humor és az optimizmus. „Valamint a Lancôme szemránckrém és a csókolózás” – tette hozzá a brit Daily Mailnek adott interjúban.

Nem csoda, ha dicséri a francia kozmetikai cég termékét, hiszen évi 15 millió dollárt keres a márka arcaként. Júliusban Nizzában mutatta be legújabb, La Vie Est Belle, vagyis „Az élet szép” fantázianevű parfümjét, és a boldog életérzés valóban sugárzik is a 44 éves színésznőről.

„A recept egyszerű, én is szebbnek látom magamat, ha a magánéletem rendben van” – Julia Roberts harmonikus családi életet él, mióta férjhez ment Danny Moder operatőrhöz, és megszülettek gyermekei. „Nem azzal ébredek reggelente, hogy mennyire fantasztikus vagyok. Pontosan tudom, hány ember munkájára van szükség a tökéletes filmsztárkülső megvalósításához. Én csak egy átlagember vagyok, akinek különleges a munkája.” Nem hisz a plasztikai sebészetben sem: „az orvostudomány fejlődése lehetővé tette, hogy az emberek ma már tetszőlegesen variálhassák és átszabathassák az arcukat. Már a gondolat is bizarr. Az emberek rettegnek az öregedéstől, és az idealizált szépség bűvöletében élnek, csakhogy ezek mind felszínes dolgok. Közben pedig nem figyelnek arra, ami igazán fontos”.

Ha a színésznő elégedett is külsejével, a Lancôme anyacégének, a L’Oréalnak nem volt elég „szép”, ezért alaposan kiretusálták képeit legújabb kampányukban. Egy amerikai liberális képviselőnő azonban panaszt tett, kifogásolva, hogy az ilyen reklámok kóros megfelelési kényszert keltenek a nőkben, akik egy nem létező szépségideálhoz méricskélhetik magukat.

Az amerikai reklámfelügyelet erre júliusban be is tiltotta a képeket mint félrevezető hirdetést, hiszen a színésznőnek a fotókon tökéletes arcbőre nem a reklámozott termék, hanem a digitális képmanipuláció csodája. Pedig akárcsak Julia, ők is büszkék lehetnének arra a néhány nevetőráncra – írja a brit Guardian napilap.

 

 

A színésznő a hétköznapokban nem is visel sminket, csak egy leheletnyi fekete szempillafestéket és természetes színű szájfényt. „Így hódítok a szülői értekezleteken” – meséli nevetve. Az illata sem változott az utóbbi években: „a pacsuli mindig is az én illatom volt, az egész életemet végigkíséri. Mikor régi barátokkal találkozom, néha megjegyzik, hogy még mindig épp ugyanolyan az illatom, és ez boldoggá tesz. Az a jó az illatokban, hogy az emberek általuk úgy érzik, mintha a közelükben lennél. A gyerekeim is szeretnek a sálammal aludni, mert otthonos, biztonságos érzéssel tölti el őket az illatom”.

Családját továbbra is távol tartja Hollywoodtól és a rivaldafénytől. Nem is Disneylandbe, hanem Írországba vitte nyaralni a hétéves ikreket, Hazelt és Phinneast, valamint az ötéves Henryt – múlt hétvégén egy nemzeti parkban látták őket sétálgatni. Azért a tengerparti nyaralásról nem mondtak le, két hete Hawaiin több bikinis képet is készítettek Juliáról a lesifotósok. A filmcsillag ezek alapján most is bombanő, a hasa lapos, a bőre feszes, de Julia tesz is érte, hogy formában maradjon, ezért akár a kőkemény diétát is vállalja. Gary Marshall, a Micsoda nő! rendezője árulta el róla nemrég megjelent életrajzi könyvében, hogy a romantikus vígjáték forgatása idején húszéves Julia elképesztően szigorúan fogyókúrázott, csak napi fél avokádót engedett meg magának. Persze egyik nap rosszul is lett, és elájult felvétel közben, emiatt pár órára le kellett állniuk.

Bár azt hihetnénk, azóta benőtt a színésznő feje lágya, a Daily Mail szerint most újabb diétának hódol. „Valójában nem vagyok megszállott fogyókúrázó” – cáfol Julia. „Bár most is kísérletezek egy új, gluténmentes diétával, nem vagyok hajlandó lemondani a finomságokról. Mielőtt Nizzába repültem, otthon még betettem a mélyhűtőbe egy adag gluténmentes sütitésztát és négy vekni kenyeret, melyeket magam gyúrtam”.

„A 80as, 90es években az emberek csak saját magukkal foglalkoztak. A XXI. században azonban visszatértünk az egyszerűbb dolgokhoz. A gazdasági nehézségek miatt az anyagiak egyre kevésbé fontosak, és felértékelődtek az egyszerű örömök, mint hogy a szeretteinkkel együtt lehessünk” – véli a színésznő. De akárcsak a sütievésről, a luxusról sem mond le teljesen. Ruhatárában kedvenc tervezői, Stella McCartney és Diane von Fürstenberg modelljei mellett egy méregdrága Birkin táska is fontos darab: „a férjem csak úgy hívja, a Honda – mert csaknem annyiba is került, mint egy kocsi”. Humorért ő sem megy a szomszédba: egy interjúban elárulta, bele van zúgva Obama elnökbe, persze kizárólag politikai értelemben, és szívesen eljátszaná Albert Einsteint – de csak miután eljátszotta Meryl Streep lányát, amivel régi álma válhat valóra. „Majdnem hánytam, annyira izgatott lettem, mikor felkértek” – árulta el. A háromszoros Oscardíjas Streeppel szeptemberben kezdik forgatni az August: Osage County című Pulitzerés Tonydíjas színdarab filmváltozatát, melynek producere George Clooney, rendezője pedig John Wells (Vészhelyzet, Az elnök emberei).

„Minél idősebb valaki, annál inkább megérti, milyen törékeny is az élet. Szerintem ez jó motiváció, hogy mindennap vígan keljünk ki az ágyból”. Persze neki is vannak rossz napjai, de ilyenkor jól jön a jelmondata: „Ha nincs kiút, keresztül kell törni a falon. Általában azért optimista embernek tartom magam. A derűlátás és a humor rendkívül jól jön, ha az embernek három gyereke van!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!