Bulvár

2015.03.02. 08:58

Boggie, a dal és a veszprémi utcazene

Budapest – A Veszprémi Utcazene Fesztiválon már hét évvel ezelőtt színpadra lépett Csemer Boglárka „Boggie”, aki Wars fot nothing című dalával képviselheti hazánkat a bécsi Eurovíziós Dalfesztiválon.

Szabó Péter Dániel

A zsűri és a nézők döntése alapján 2015-ben a hatvanadik Eurovíziós Dalfesztiválon a két héttel ezelőtt Veszprémben koncertező énekesnő képviselheti Magyarországot. – Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen egyszerű, puritán dal is helyet kaphatott a műsorban. A győzelemnek nagyon örülök, annál is inkább, mert a Wars for nothing abszolút nem a trendi, nem követi a mai divatot, ám a verseny bebizonyította, hogy az emberek igenis szeretik az ilyen típusú zenét – mondta el a magyar televízióban élőben közvetített dalverseny döntőjét követően.

Boggie veszprémi koncertje kapcsán a Naplónak is nyilatkozott a közelmúltban.  Elmondta, örült a pozitív visszajelzéseknek, látszik, hogy jólesik az emberek lelkének ez a dal. – Ezért van értelme csinálni ezt az egészet A dal témáját szerzőtársaival, Sebestyén Áronnal és Bori Sára Hélène-nel együtt találtuk ki. Az All is one all című második nagylemezemen szerepel ez a felvétel, amelynek témáját közösen érleltük, mélyítettük. Egy egész A4-es oldalt teleírtam az érzéseimmel és gondolataimmal, a végeredmény pedig egy gyönyörű békehimnusz lett – jegyezte meg Boggie.

A budapesti lánynak tavaly jelent meg második nagylemeze, a Hangvillában adott koncerten erről az albumról is hallhattak dalokat a nézők. – Úgy érzem, hogy zeneileg sokkal egységesebb, sokkal érettebb hangzásvilág jellemzi, mint a Boggie címet viselő bemutatkozó albumomat. Egyre bátrabban írok dalokat, határozottan fejlődök a dalszerzésben és a szövegírásban. Mindegyik szerzemény egy személyes darab és sokkal poposabb, mint az első lemezemen található felvételek. Szerencsére a fogadtatása a szakma és a közönség oldaláról is igen pozitív volt – mondta el Csemer Boglárka, aki hét évvel ezelőtt is koncertezett már Veszprémben, s azóta is jó szívvel gondol vissza a fellépésre. – Hat évvel ezelőtt az utcazene fesztiválon Petruska Andrással együtt léptem színpadra. Remek élményeim vannak a koncertről, a településről – zárta a beszélgetést Boggie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!