Bulvár

2015.02.16. 18:13

25 éve írta a Napló - Imádja a futballt

Mészöly Kálmán. Élő legenda. A labdarúgásban "divatos" liftezés módján megjárta már szeretett sportága mennyországát és poklát egyaránt. Mondtak már rá mindent.

Balassa Gergő

Szövetségi kapitányként eljuttatta a válogatottat Spanyolországba, és akkor ő volt a nagymenő, akinek a nagy „száját” is megbocsátották. A menetrendszerű kudarc után viszont csaknem megkövezték. Egy tény. Ahol ő feltűnik, ahol ő megfordul, ott történik valami. Kis Dezső beszélgetett a Szőke sziklával.

"– Kálmán! Te vitted már valamire a labdarúgásban, meg tudnál élni abból, amit összegyűjtöttél. Mi akkor az oka annak, hogy újból belementél a 'sűrűbe'?

– Valóban, egy világválogatott, sokszoros magyar bajnok labdarúgónak – ha okosan gondolkodik – itt sincs gondja. A vendéglőmből jobban profitálhatnék, ha csak azzal foglalkoznék. De hát mit tegyek? Én imádom a focit, csak ebben érzem jól magam! A többi pénzkereset, ez hobbi, szerelem. Nevezzük akárminek.

– Volt már egy bundaügy

– Hogy az kinek ártott és kinek nem, azt hagyjuk. [ ] Senkit nem akarok vádolni. De azt hozzá kell tennem, hogy én rosszul vagyok attól, ha egy váratlan eredmény után mindenki bundát kiált. Azt persze nem mondom, hogy a játékosok néha nem egyeztek meg. De ezt az edző mindig észre kell, hogy vegye."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!