Bulvár

2015.04.06. 11:14

25 éve írta a Napló - Áprilisi pecásrajzás

Azt mondják a pecásokra: csendes őrültek! Azt mondom: azért szép szenvedély („őrület”) ez, benne a természet szeretetével és féltésével is. (Sok millió forinttal mérhető, amit évente a horgászok a környezetvédelemért, a tavak, a táj szépségéért tesznek.)

Balassa Gergő

Nos, fotósunk április elsején, e verőfényes, csodás vasárnapon „futott” egy kört a Balaton mellett – a móka, a vicc: a bolondok napján ugyebár –, s maga is nagy pecás lévén, a „csendes kollégákat” kereste, kattintotta le – írja Józsa Benő a 25 évvel ezelőtti Naplóban. A tópartra szinte mindenütt ki lehetett volna tenni a „foglalt” táblát, oly tömegben lepték el – a téli kényszerpihenő után a Nagy Hohók a fényben úszó Balatont. Más kérdés: a csillogó víztükör alatt halak úszkálnak-e? Erről egyre lehangolóbb a pecástömeg véleménye

Kapásra várnak a Nagy Hohók a fényben úszó Balaton partján

Ám szent „bolondériájuknak” akkor is hódolnak, akkor is ott vannak, mert itt a pecaszezon, s akkor nincs maradás, menni kell Április elsején is! Legfeljebb megvicceli őket a jó, öreg Balaton, s nem ád halad. Legfeljebb gyanúsan néz este az asszony az üres szák láttán: „Te, Józsi, tényleg horgászni voltál ?”

Tényleg. A képeinken felismerhetőkről itt a bizonyíték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!