Bulivan

2014.07.22. 10:21

Őrült fúvósok, rockabilly és akusztikus reggae az Utcazenén

Hazai és külföldi utcazenészeket, visszatérő vendégeket és egyedi produkciókat is láthat a szerdán startoló Veszprémi Utcazene Fesztivál közönsége.

Szabó Péter Dániel

Hét helyszínen szól majd a muzsika a belvárosban a veszprémiek kedvenc fesztiválján, amely természetesen ezúttal is ingyenesen látogatható. A két nagyszínpadot az Óváros téren, illetve a Hangvilla előtt állítják fel a szervezők. Itt olyan csapatok lépnek majd fel a nyitónapon, mint a Veszprémben visszatérő vendégnek számító olasz La Tresca, a finom, dzsesszes vonalat képviselő Csopak Demizson, az alternatív slágereket a capella átdolgozó Budapest Voices, valamint a folk és a punk stílusjegyeit mixelő holland Town Of Saints.

A Veszprémben visszatérő vendégnek számító, fantasztikus hangulatú koncertjeiről ismert olasz La Tresca már a fesztivál nyitónapján színpadra lép (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Ami a továbbiakat illeti, a Fortuna udvarban a szerdai nyitónapon az egyedi stílusú olasz Caffè dei treni persi, valamint az őrült karneváli dzsesszt játszó Wombo Orchestra muzsikál, a Gizella udvarban pedig a dán utcazenész Sara Katona és az Animából ismert Németh Juci új projektje, a Hey Honey lép a közönség elé.  A Posta előtti színpadon az őrült spanyol fúvós csapat, az Always Drinking Marching Band, valamint az olasz Syndrome zenél, a Kossuth utcán felállított két színpadon pedig a Fish! zenekar akusztikus duó felállása, a rockabilly stílusban utazó olasz Paul Mad Gang, az akusztikus reggae budapesti helytartóiként ismert G Ras & The Chapel Jiggaz, valamint az utcai reggae-t játszó spanyol Microguagua bazsevál.

Az 500 ezer forintos szakmai, illetve közönségdíjért versengő utcazenészek már délután négytől ott lesznek a kisszínpadokon, összesen húsz tehetséges előadó/zenekar próbálja négy nap alatt meggyőzni az ítészeket.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!